Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 8 – 10 Ianuarie 2016

Starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România, pentru weekendul 8 -10 Ianuarie 2016.

Așa cum vă anunțam imediat după Anul Nou, si-au făcut apariția și primele ninsorile mai consistente, prin urmare situația s-a îmbunătățit pe mai multe pârtii din țară. Următorul episod de ninsori mai serioase este preconziat pentru perioada  23-27 ianuarie 2016, în rest vor fi fulguieli ușoare.

La ora actuală, sunt deschise și practicabile pârtiile de schi din stațiunile: Poiana Brașov, Sinaia, Azuga, Bușteni, Băile Harghita, Toplița, Băile Homorod, Harghita Mădăraș, Băile Tușnad, Praid, Sovata, Straja, Arieșeni, Șureanu, Păltiniș, Rânca, Borsec, Sugaș Băi, Cavnic și Șuior.

 

1. Poiana Brașov

La Poiana Brașov condițiile de de schi sunt optime spre excelente, pe majoritatea pârtiilor de schi, există un strat de zăpadă între 20-50 cm.

Se schiază în condiții excelente pe pârtiile Kanzel, Drumul Roșu, iar pe pârtiile Lupului, Bradului, Subteleferic și Sulinar se schiază în condiții bune.

Weekendul viitor se deschide oficial sezonul de schi 2016 în stațiunea Poiana Brașov – Deschiderea oficială a sezonului de iarnă 2016, Poiana Brașov

Detalii pârtii de schi Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Lupului Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Drumul Roșu Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Kanzel Poiana Brașov

 

2. Predeal

Este practicabilă pârtia de schi Clăbucet Sosire. Stratul de zăpadă este între 15-20 cm, sunt premise bune să se deschidă și celelalte pârtii din cadrul complexului schiabil de la Clăbucet.

Detalii pârtii de schi Predeal

Nou: Webcam Live Predeal

 

3. Azuga

Se schiază pe pârtia de schi Cazacu Începători și Cazacu Bază, stratul de zăpadă este de 20-25 cm. Celelalte pârtii Cazacu și Sorica rămân în continuare închise.

Detalii pârtii de schi Azuga

 

4. Sinaia

Se schiază pe Valea Soarelui și Valea Dorului. Strat de zăpadă între 30-45 cm pe pârtii în Valea Dorului și între 30-40 cm pe pârtii în Valea Soarelui. Pârtiile sunt pregătite să primească schiori și iubitori ai sporturilor de iarnă. Telescaunul Soarelui funcționează cu public până la ora 16:30, iar Gondola Sinaia vă stă la dispoziție până la ora 17:00. La începutul lunii februarie va fi pusă în funcțiune noua gondolă Carp care va deservi pârtiile de schi situate între cota 1 400 și 2 000.

Detalii pârtii de schi Sinaia

 

5. Staţiunea Straja

Update: În Straja se schiază în condiții excelente pe toate pârtiile de schi din stațiune, administrate de Comexim-R/Cabana Montana și Cabana Soarelui, celelate administrate de primărie: Telescaun, Straja și Vârful Straja, rămân închise. Grosimea stratului de zăpadă pe pârtii este între 30-40 cm.

Detalii pârtii de schi Straja

Webcam Live starea pârtiei Soarelui Straja

Webcam Live starea pârtiei Constantinescu Straja

 

6. Stațiunea Arieșeni

La Arieșeni-Vârtop sunt practicabile toate cele 3 pârtii de schi. Stratul de zăpadă pe pârtiile Vârtop de la Arieșeni este de 45 -50 cm se schiază în condiții bune. În județul vecin la Băiță – Vârtop, pe pârtia de schi Piatra Grătoare – stratul de zăpadă este între 35-40 cm.

Detalii pârtii de schi Arieșeni

Webcam Live starea pârtiei Vârtop Pelcare – Arieșeni

Webcam Live starea pârtiei Vârtop Sosire – Arieșeni

 

7. Șureanu

Se schiază în continuare în condiții foarte bune pe pârtiile de schi Curmătura 1, Curmătura 2, Curmătura 3, Cumătura 4 și pârtiile de schi Aușel 2 și 3. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 – 50 cm.

Atenție la drum, prezintă serioase denivelări, obligatoriu echipați-vă de iarnă, cu ”tact și multă răbdare”.

Cei 18 km de la Barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu – DJ 704 reprezintă o adevărată probă de îndemânare, drumul este plin de gropi, denivelări iar drumul este îngust, unde două mașini care merg paralel nu pot avea loc.

Detalii pârtii de schi Șureanu

Webcam Live starea pârtiilor Șureanu

 

8. Cavnic

Domeniul Roata – În weekend vor fi funcționale în continuare doar cele 2 pârtii Roata. Pe Roata 1 stratul de zăpadă este de aproximativ 50 cm, pe Roata 2: 45 -50 cm, iar pe Pârtia Albastră doar 15 cm, iar celelalte pârtii din cadrul domeniului Roata au doar 10 cm de zăpadă.

Detalii pârtii de schi Roata

Domeniul Icoana – Se schiază pe pârtiile de schi Icoana 2, Icoana 3 și funcționează tubingul. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Icoana este între 25 – 40 cm se schiază în condiții bune.

Detalii pârtii de schi Icoana

 

9. Șuior

Se schiază pe pârtiile de schi Șuior 1 și Șuior 2 în condiții optime spre excelente. Stratul de zăpadă pe pârtii are între 40 și 50 cm la Cota 1000.

Detalii pârtii de schi Șuior

Webcam live starea pârtiilor Șuior

Webcam live starea pârtiilor Șuior

Webcam live straea pârtiilor Șuior

 

10. Stațiunea Rânca

Update: La Rânca situația se prezintă în continuare foarte bună, se schiază pe toate pârtiile din stațiune administrate de operatori privați. Stratul de zăpadă  este între 30 -50 cm. Se schiază pe toate pârtiile M 1, M2, M3, M4, Junior, iar pârtia Păpușa – rămâne închisă, strat de zăpadă insuficient, dar în curând se vor achiziționa tunuri de zăpadă artificială.

Detalii partii de schi Rânca

 

11. Păltiniș

La Păltiniș, în cadrul domeniul schiabil de la Arena Platoș sunt funcționale pârtiile Arena, Panoramic și Platoș, stratul de zăpadă este de aproximativ 30 cm. Duminică are loc deja tradiționalul concurs dedicat familiilor Family Race, Arena Platoş

Detalii orar, tarife, prezentare pârtii de schi Arena Platoș Păltiniș

Webcam live starea pârtiilor Arena și Platoș Păltiniș

Webcam live starea pârtiei Panoramic  Păltiniș

 

Pârtia de schi Oncești este deschisă pe jumătate se schiază în partea superioară, condiții dificile spre acceptabile.

Detalii pârtii Oncești – Păltiniș

 

12. Băișoara

Se schiază doar pe pârtia Buscat 1 sau Albastră, strat de zăpadă 25 cm.

Detalii pârtii de schi Buscat – Băișoara/ Muntele Băișorii

 

La Băișoara pe pârtia Băișoara Mare, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm, în lipsa precipitațiilor consistente dar și instalației de producere a zăpezii artificiale, pârtia râmăne închisă.

Detalii orar, tarife, prezentare pârtii de schi Băișoara

Webcam Live starea pârtiei Băișoara

 

13. Harghita Mădăraș

Se schiază în continuare pe pârtiile din stațiune dar nu în condiții grozave. Atenție porțiuni de gheață.

Detalii pârtii de schi Mădăraș

 

14. Toplița

Se schiază în condiții optime pe amble pârtii de la Toplița, atât pe Bradul cât și pe Măgheruș. Stratul de zăpadă este de 30-40 cm. Pârtiile de schi de la Toplița rămân în continuare printre cele mai ieftine destinații de schi din țară.

Detalii pârtii de schi Toplița

Webcam Live starea pârtiilor Toplița

 

15. Praid

Se schiază pe ambele pârtii de schi Bogdan de la Praid. Stratul de zăpadă este aproximativ 30 cm, se schiază în condiții bune.

Detalii stare pârtii de schi Praid

Webcam Live starea pârtiilor Praid

 

16. Băile Harghita

Update: Se schiază pe pârtiile Miklós și Csikipe, stratul de zăpadă naturală este de 25 – 30 cm, funcționează gogoașa/tubingul. Tarifele sunt la nivelul sezonului trecut. Pe pârtia Miklós, administrată de composesoratul Ciceu sunt 25 cm de zăpadă naturală. Celelalte pârtii din stațiune sunt încă închise. Strat de zăpadă proaspăt 10 cm.

Detalii pârtii de schi Băile Harghita

De interes, investiția majoră care se preconizează în stațiune: Harghita Băi întră-n în competiția de vârf

 

17. Bucin

Pârtia Havas din Pasul Bucin este funcțională, se schiază în condiții bune, stratul de zăpadă este între 35-40 cm de zăpadă naturală.

Detalii pârtia de schi Havas

 

18. Borsec

La Borsec este funcțională prima jumătatea a pârtiei de schi Speranța, stratul de zăpadă artificială este de 25 -30  cm, se schiază în condiții acceptabile.

Detalii pârtii de schi Borsec

 

19. Băile Homorod

Se schaiză în condiții foarte bune pe micuța pârtia Lobogo de la Băile Homorod

Detalii pârtia de schi Lobogo-Băile Homorod

 

20. Băile Tușnad

Se schiază pe pârtia de la Tușnad Băi, strat de zăpada între 20-25 cm, se schiază în condiții bune.

Detalii pârtia de schi Tușnad Băi

 

21. Ciceu

Update: Se schiază pe pârtia Pricisike de la Ciceu, strat de zăpadă 25 cm. 

În ciuda vremii total nefavorabile pregătirii pârtiilor de schi, începând din 5 ianuarie a.c. se poate schia şi pe pârtia de la Piricske, situată pe teritoriul administrativ al comunei Ciceu.

Pensiunea de categoria 3* Mountain-Rest, ce administrează această pârtie, aşteaptă atât oaspeţii spre cazare, cât şi schiorii ocazionali. 

Programul zilnic al pârtiei este între orele 13,00 – 17,00 şi 18,00 – 21,00, dar schiliftul se pune în funcţiune şi în afara programului pentru un număr de cel puţin 4-5 solicitanţi.
Atenţie iubitori al schiului din zona Ciuc, aveţi posibilitate de schi nocturn!

Puţină mişcare în serile lungi de iarnă vă asigură pofta de mâncare şi un somn liniştit.

Detalii pârtia de schi Pricisike 

 

22. Lunca de Sus

Pârtia Ghimeș din localitate este pregătită să primească schiori în număr cât mai mare, strat de zăpadă 25 cm.

Detalii pârtia de schi Ghimeș

 

23. Șugaș Băi

Un nou sezon de schi la Șugaș Băi  – Se schiază la Șugaș Băi

În aceste zile a avut loc deschiderea oficială a sezonului de schi 2015-2016 în staţiunea covăsneană de la Şugaş-Băi.

Pentru început a fost amenajată pârtia mică, cunoscută și sub denumirea Sugaș 2, s-au început și lucrările de amenajare ale pârtiei mari, dar acestea depind mult și de evoluția vremii, având în vedere că este nevoie de un strat de zăpadă mai consistent și o suprafață mult mai mare de acoperit.

Stratul de zăpadă pe pârtia de schi Sugaș 2 este de 30 centimetri. Pârtia măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu spre ușor şi este dotată cu schi lift, au fost montate plasele de protecţie şi dispune de sistem de iluminare nocturnă.

Tarifele rămân neschimbate faţă de sezonul trecut, deatfel de 3 ani, muncipalitatea din Sfântu Gheorghe menține aceleași tarife, în dorința popularizării destinației ca o stațiune de schi. Abonamentele putând fi achiziţionate cu preţuri cuprinse între 10 şi 50 de lei în funcţie de numărul de urcări cu schi-liftul. Cel mai ieftin abonament de 12 puncte fiind de 10 lei, iar cel mai scump abonament cu 50 puncte costă 90 lei.

Puncte utilizate la o urcare
Teleschi Şugaş I: se anulează 3 puncte/urcare din valoarea abonamentului
Teleschi Şugaş II: se anulează 2 puncte/urcare din valoarea abonamentului

Societatea de transport local va asigura ca în fiecare an, periodic curse dus-întors între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş-Băi.

De luni până vineri, autobuzul va porni din Sfântu Gheorghe la ora 16,00, și va opri în stațiile de la Parcul Elisabeta și Piața Kalvin, iar returul de la Şugaş Băi pornește la ora 21,00.

În zilele de sâmbătă și duminică, și în vacanțe, autobuze pornesc și la orele 8.30 și 16,00. Retur, de la Şugaş Băi, autobuzul pornește la ora 13,00 și 21,00.

Condiţiile meteorologice şi starea pârtiilor de schi se pot urmării online la următoarele linkuri:

Detalii tehnice despre pârtia de schi Şugaş

Imagini live cu starea pârtiei de schi Sugaș 2

 

24. Vatra Dornei

Se schiază pe pârtia Parc, de asemenea se va schia și pe pârtia Veverița din stațiune, se află în pregătire pârtia Poienița, iar pârtiile Dealul Negru, rămân, în așteptarea unui strat de zăpadă mai consistent.

Stratul de zăpadă pe pârtii din Bucovina este între 20-25 cm.

Detalii pârtii de schi Vatra Dornei

 

25. Gura Humorului

Se schiază pe pârtia Șoimul 2 sau Șoimuleț, iar pârtia mare Șoimul 1 se va deschide, începând de sâmbătă, 09 ianuarie 2016.

Strat de zăpadă pe pârtii între 20-25 cm, se schiază în condiții bune. Pârtia este deschisă zilnic, de la ora 12.00 până la ora 17.00 în timpul săptămânii, iar în weekend de la ora 10.00 până la ora 17.00.

Detalii pârtii de schi Gura Humorului

 

26. TransAlpina Voineasa -Vidra

Din 4 ianuarie a.c. s-a deschis sezonul de schi la Voineasa-Vidra.

Instalații deschise: Teleschi 1 și Telegondola 1.

Pârtii deschise: Transalpina 3, 4 și 6.

Strat de zăpadă: 20 – 25 cm.

Stare pârtii: bune, se lucrează în continuare cu toate tunurile de zăpadă.
Administratorii domeniului schiabil speră să prepare destulă zăpadă să ajungă până undeva prin Iulie.

Detalii partii de schi Transalpina

Webcam Live starea pârtiilor Transalpina

Webcam Live starea pârtiilor Transalpina

Webcam Live starea pârtiilor Transalpina

 

27. Sovata

Se schiază pe amble pârtii de schi Aluniș de la Sovata. Stratul de zăpadă pe pârtii este între 25-40 cm.

Detalii tehnice pârtii Sovata

Webcam live stare pârtiei Începători Sovata

Webcam live starea pârtiei Aluniș Sovata

 

În curs de amenajare în continuare domeniile schiabile de la Slănic Moldova, Vatra Dornei și Azuga.

1. Slănic Moldova

Strat insuficient de zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă pe pârtia de schi ,,Nemira”.

În stațiunea Slănic-Moldova, stratul de zăpadă este insuficient în această perioadă, făcând impracticabilă pârtia de schi ,,Nemira”. În zilele în care temperaturile au înregistrat valori negative (sub – 5 grade Celsius), Administrația pârtiei a utilizat tunurile de zăpadă pentru pregătirea stratului de bază și asigurarea rezervelor necesare în vederea creării condițiilor optime pentru schi.

După ce sa va așterne un strat mai consistent de zăpadă naturală, de cel putin 30 de cm, un strat minim necesar pentru folosirea la parametrii normali ai utilajului de bătătorit zăpada, pârtia de schi va putea fi deschisă iubitorilor sporturilor de iarnă.

Detalii pârtia de schi Nemira – Slănic Moldova

 

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui week-end, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți stațiunea de schi dorită.

***Informațiile pot suferi modificări, corecturi, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim periodic din țară sau consemnările de la fața locului.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top