Skip to main content

Am vizitat de curând această pensiune nou apărută în zona Călimănești-Căciulata.

Deși nu este situată în centrul stațiunii, fiind localizată în Păușa, pe celălalt mal al Oltului, amplasarea la poalele masivului muntos, la marginea pădurii, îi conferă un atu important pentru iubitorii de liniște și de natură. Și, spre surprinderea mea, se ajunge destul de repede pe jos în centrul stațiunii Căciulata (cu mașina este mai greu, trebuie făcut un ocol mai mare).

Locația este ideală pentru iubitorii de drumeții, de aici pornesc mai multe trasee care duc spre mănăstirile Stănișoara și Turnu. Se poate merge și cu bicicleta, aviz amatorilor. Traseele șerpuiesc prin zone în care peisajul este mirific.

Pensiunea arată foarte bine, este recent construită, am înțeles că si cu fonduri europene. Camerele sunt spațioase, frumos aranjate, materiale de calitate. Pensiunea nu oferă masă, dar aveți posibilitatea să vă pregătiți orice doriți în bucătăria bine dotată și să luați masa într-un spațiu generos, unde există mai multe mese. Se poate și comanda mâncare, proprietarul având convenție cu o firmă de cathering. Gazda este amabilă și mereu atentă la nevoile turiștilor.

Ce face notă discordantă față de alte pensiuni o reprezintă posibilitatea vizitării unui mic muzeu despre istoria pescuitului din zonă, aflat chiar în cadrul pensiunii.

Pentru cei care vin cu mașina, pot sta liniștiți în privința parcării, în curtea pensiunii există spațiu mai mult decât suficient pentru parcarea mai multor mașini (de amintit că pentru cei care aleg să vină cu trenul, halta Păușa este la o aruncătură de băț).

În concluzie, o pensiune foarte cochetă, situată într-un cadru mirific.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top