Skip to main content

Vin ninsorile de altădată!

Da ați citit bine, începând de miercuri seara, vremea intră într-un proces de răcire ușoară care va continua până sâmbătă, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze, iar în intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depăşi – 7…-6 grade la amiază. Ulterior, maximele vor creşte treptat, spre valori normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 2…3 grade în primele nopţi, spre -15 grade în jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi să crească treptat, până la -10 grade, în medie, în ultima noapte. În primele două zile ale intervalului de prognoză vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 15 ianuarie va ninge local şi temporar, dar mai important cantitativ în jurul datelor de 15 şi 19 ianuarie.

Cod portocaliu de ninsori abundente

Există o probabilitate foarte mare ca duminică 17.01.2016 să ningă abundent, să se depună un strat de zăpadă de până la jumătate de metru, județele cele mai vizate sunt Prahova și Brașov.

– estimare strat de zăpadă peste 40 cm: Poiana Brașov și Brașov. 

– estimare strat de zăpadă 30 – 40 cm: Predeal, Sinaia, Bușteni.

– estimare strat de zăpadă 20-30 cm: Păltiniș, Straja, Azuga, Bălea Lac, Bran, Covasna, Comandău, Fundata, Moieciu, Voineasa.

Ninsori consistente vor fi în Transilvania, zona montană a Banatului, Oltenia de Munte și zona înaltă a Munteniei. 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top