Skip to main content

Încotro turismul ?

În ultima vreme, mai multe asociații judetene de turism, ne-au semnalat faptul că se confruntă cu o mare reticență din partea Autorității Naționale pentru Turism, referitor la politica de promovare care o abordează de câteva luni cu privire la finanțarea unor evenimente de tradiție care aveau menirea promovării unor destinații turistice.

Mai multe asociații de promovare, cum ar fi Sibiul, Gorjul, Prahova, si FAPT au fost duse cu vorba, timp de 1 an de zile, că nu există fonduri, sau grăbiți-vă să depuneți proiectele, ca într-un final să constate că au fost victimele lipsei de decizie la nivelul conducerii autorității.

Astfel, Asociația pentru Promovareși Dezvoltarea Turismului Prahova a transmis un comunicat prin care anunță că este nevoită să amâne evenimentul Criteriul primei zăpezi, programat pentru perioada 23-27 noiembrie 2015, evenimentul se bucura de o mare popularitate și se derula în stațiunile montane din județele Prahova și Brasov, promovând oferta turistică pentru sezonul de iarnă, totodată aducea în actualitate noutățile resorturilor de schi de pe Valea Prahovei.

Aceștia sunt consternați că au fost anunțati prin telefon, cum că  Autoritatea Națională pentru Turism, NU mai finanțează niciunul dintre proiectele asociațiilor de promovare din țară, printre care  Infotripul din perioada 23-27 noiembrie și Conferinta conexă Bursei de turism din 24 noiembrie de la Casino Sinaia,  Forumul profesionistilor Turismului Sibian.

”Avand în vedere ca mare parte din eveniment nu se poate finanta, servicii de transport, cazare si masa pentru 70 de persoane, respectiv conferintele conexe bursei de turism pentru 300 de pers, CU PARERE DE RAU, ne vedem nevoiti sa anulam editia de anul acesta, reprogramând evenimentul pentru 2016 .
Sistemul si procedurile de promovare turistica ale Romaniei sunt depasite si complet nefunctionale in acest moment. Primele noua luni ale anului ni s-a comunicat ca nu sunt fonduri, deci sa nu depunem proiecte, iar in octombrie am fost anuntati ca au fost alocati 400.000 euro pentru promovare si invitati sa depunem rapid proiecte, intrucat se vor finanta. 
Totusi, licitatiile s-au anulat "pe banda rulanta": conferinta FAPT, 12 noiembrie; Forumul de incoming 10 noiembrie, respectiv Criteriul primei zapezi 23-27 noiembrie. 
Aceste anulari produc pagube directe participantilor care si-au achitat transportul, hotelurilor care au tinut locurile libere pana in ultima clipa, precum si mari deservicii de imagine Romaniei”, a declarat  Adrian Voican, președinte APDT Prahova.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top