Skip to main content

În sfârșit, vine iarna

Gata cu temperaturile primăvaratice sau de toamnă întărziată. 

Ultima decadă a lunii noiembrie, debutează cu valori apropiate de valorile normale ale perioadei. Începând de sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, vor exista precipitații însemnate sub formă de ploaie în vestul și nordul țării, izolat vor cădea 70l/mp . La orele serii aria precipitațiilor se va extinde urmând să cuprindă toată țara, iar în zona montană înaltă se vor transforma în cursul nopții, în lapoviță și ninsoare.

În zona înaltă a Munțiilor Apuseni și nordul Carpaților Orientali își fac apariția ninsorilor și este posibil să se depună strat de zăpadă. Există posibilitatea ca frontul de aer polar care traversează țara noastră să fie însoțit de intensificări ale vântului, în zona montană trecător, va viscoli ninsoarea.

După acest episod, temperaturile vor crește ușor dar se vor situa în limita valorilor normale până la maxima de 10 grade, existând posibilitatea ca în weekendul premergător Zilei Naționale să ningă în toate zonele montane, dar preciptații slab cantitative. În toată această perioadă, până la sărbătorile de iarnă vor fi scurte perioade în care se vor semnala ninsori slab cantitative.

Potrivit primelor estimări, abia în intervalul 17-20 dec, se vor semnala ceva ninsori mai semnificative, cu un strat de zăpadă între 10-20 cm.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top