Skip to main content

Ninsori abundente la munte

 

Update: 27.1.2015, ora 12:55 – Urmează un Weekend cu ninsori, zăpadă și multe zile libere !

De la noapte intră-n în vigoare un nou cod galben de ninsori în zona montană se va depune un nou strat de zăpadă consistent. Începând cu ora 18 se activează o nouă atenționare meterologică, valabilă până mâine la ora 12:00.

 În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

 În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55…65 km/h.

Notă: în după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

 

Update: 25.11.2015, ora 14:35 – Urmează alte 24 de ore de Cod Galben de ninsori!

Un nou val de ninsori în toată țara, de mâine, 26.11.2015, începând cu ora 06 până vineri la ora 09.

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica.

Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.
 În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h. 

Începând de astăzi, de la ora 16, până mâine la ora 14, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile şi în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

 

Cod galben de ninsori

Județele vizate sunt Brașov, Harghita, Sibiu, Covasna,  Bacau, Neamt, Vrancea, Prahova, Argeș si zona înaltă a județelor Vâlcea și Gorj : stațiunile Rânca și Voineasa – Transalpina.
Lapoviță în restul țării

Trecător şi izolat, precipitaţii mixte vor fi şi în zonele deluroase din restul teritoriului. În sudul şi sud-estul ţării se vor cumula cantităţi de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15…20 l/mp. Precipitaţii, local mai abundente, se vor semnala şi pe parcursul zilelor următoare.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top