Skip to main content

  În acest an, Crăciunul pentru iubitorii sporturilor de iarnă, nu este chiar aşa cum şi l-au dorit.


   Dacă la Șuior este zăpadă, cei de acolo au luat decizia să se schieze, doar duminică, în Maramureş se va schia doar  la Cavnic pe Icoana 1 si Roata 1, unde stratul de zăpadă artificială este în jur de 30 cm.


Harghita detine suprematia –  o nouă lectie de administrare


  În judeţul Harghita se schiază în condiţii bune  pe pârtiile  Bradul  şi Măgheruș din Toplița, Lobogo din Băile Homorod, Csipike  din Băile Harghita şi pe cea mai modernă pârtie din judeţ, la Băile Tusnad. Se fac eforturi ca duminică să se poată schia si pe pârtia Speranta din Borsec.


Administratorii pârtiilor din Harghita au administrat o nouă lectie de gestiune a unei pârtii de schi. Dar ne întrebăm pentru a câta oară și pentru cine? Pentru că cei în măsură, nici acum nu au însușit-o, îndeosebi pârtiile care sunt administrate de autoritățile locale – spun de fiecare dată ca nu sunt temperaturi potrivnice preparării zăpezii, când este zăpadă că este viscolită, prea înghețată etc.


  În ţară se mai schiază la Rânca pe M 1 (Ranca 1) , la Straja pe anumite portiuni ale pârtiilor Platoul Constantinescu, Lupului si Canal.


 În sacul Moșului stau cumva fulgi de nea?


   În Apuseni, singura opţiune rămâne Şureanu, dar speranţele sunt legate de ninsorile care ar putea cădea în această noapte si în cursul  primei zile de Crăciun. Dacă stratul de zăpadă se va reface, sunt speranțe ca duminică sa se schieze. Cei interesați, trebuie să urmărească starea pârtiilor:  Sureanu 1 și Curmătura 1.


   Păltinișul, iar ia nota 4 la purtare, în schimb Trecătoarea Lupilor are 10 cu felicitări!


  În judeţul Sibiu,  singura pârtie care va fi deschisă este  Trecatoarea-Lupilor din Gura Riului, în schimb cele din Păltiniş,  rămân ca de obicei închise. Aici ar fi multe de spus, dar nu vrem să stricăm sărbătorile unora, dar în curând, vom acorda atenția necesară, îndeosebi  pârtiilor Oncești sau ”Afacerea Familiei Bota”, dar nu vom neglija nici ”Mega reclama Arena-Platoș”.


  Scump și cu obstacole


  În Poiana Braşov, singura pârtie deschisă este Bradul  dar condiţiile de schiat sunt dintre cele mai dificile, aceeaşi situaţie se prezintă pe pârtiile Clabucet  din Predeal.


   În  Moldova, singura care va fi pe placul schiorilor este Pârtia Parc din Vatra Dornei.


Actualizare-ora 20:00, urmarea a sesizărilor primite: Atenţie nu se schiază la Gura Humorului, informatia este eronata, aşa cum apare pe siteul primariei http://www.primariagh.ro/.


                                                                                                                             24.12.2010, ora 18:30

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top