Skip to main content

Se schiază la Șugaș Băi

Astăzi este deschiderea oficială a sezonului de schi 2015-2016 în staţiunea covăsneană de la Şugaş-Băi.

Pentru început a fost amenajată pârtia mică, cunoscută si sub denumirea Sugaș 2, s-au început și lucrările de amenajare ale pârtiei mari, dar acestea depind mult și de evoluția vremii, având în vedere că este nevoie de un strat de zăpadă mai consistent și o suprafață mult mai mare de acoperit.

Stratul de zăpadă pe pârtia de schi Sugaș 2 este de 30  de centimetri. Pârtia măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu spre ușor şi este dotată cu schi lift, au fost montate plasele de protecţie şi dispune de sistem de iluminare nocturnă.

Tarifele rămân neschimbate faţă de sezonul trecut, deatfel de 3 ani, muncipalitatea din Sfântu Gheorghe menține aceleași tarife, în dorința popularizării destinației ca o stațiune de schi.  Abonamentele putând fi achiziţionate cu preţuri cuprinse între 10 şi 50 de lei în funcţie de numărul de urcări cu schi-liftul. Cel mai ieftin abonament de 12 puncte fiind de 10 lei, iar cel mai scump abonament cu 50 puncte costă 90 lei.

Puncte utilizate la o urcare 
Teleschi Şugaş I: se anulează  3 puncte/urcare din valoarea abonamentului
Teleschi Şugaş II: se anulează 2 puncte/urcare din valoarea abonamentului

Societatea de transport local va asigura ca în fiecare an,  periodic curse dus-întors între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş-Băi.

De luni până vineri, autobuzul va porni din Sfântu Gheorghe la ora 16,00, și va opri în stațiile de la Parcul Elisabeta și Piața Kalvin, iar returul de la Şugaş Băi pornește la ora 21,00.

În zilele de sâmbătă și duminică, și în vacanțe, autobuze pornesc și la orele 8.30 și 16,00. Retur, de la Şugaş Băi, autobuzul pornește la ora 13,00 și 21,00. 

Condiţiile meteorologice şi starea pârtiilor de schi se pot urmării online la următoarele linkuri:

Detalii tehnice despre pârtia de schi Şugaş

Imagini live cu starea pârtiei de schi 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top