Skip to main content

Se emit voucherele de vacanță

A fost deblocată procedura de emitere a voucherelor de vacanță.

Primele contracte pentru vouchere de vacanță au fost semnate atât de angajator cu emitentul, cât și de hotelieri și emitenți, a declarat, joi, noul președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea.

"Contractele sunt ”fierbinți” am vrut să aveți toți știrea asta. Aici sunt specimenele pentru vouchere. Trebuie acum, pe baza contractului, să fie emise cu valoare. Hotelul este Ambasador, iar agenția Eximtur. Avem și un hotel de pe litoral, Decebal Estival 2002", a spus Anca Pavel-Nedea.

Legea voucherelor de vacanță a fost publicată în Monitorul Oficial, în data de 1 iulie 2015. Legea prevede că atât salariații din mediul privat, cât și cei din sectorul bugetar, pot primi vouchere de vacanță în limita a șase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar în turismul românesc, în limita a șase salarii brute minime pe economie (6.300 lei). Actul normativ stabilește, de asemenea, că bugetarii nu vor mai putea primi prime de concediu decât sub formă de vouchere de vacanță.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top