Skip to main content

Transilvania în Top 10 regiuni în 2016

Transilvania se află  în top 10 al regiunilor care merită vizitate în 2016, în opina celor de la Lonely Planet. Ghidul de călătorii Lonely Planet propune la sfârșitul fiecărei lunii octombrie, regiunile care ar trebui vizitate în anul următor. Clasamentul este realizat urmare a călătorilor întreprinse în decursul unui an de către experții Lonely Planet și propunerile venite din partea comunități online.

Ghidul de călătorii propune trei clasamente: Top 10 țări, Top 10 orașe și Top 10 regiuni.

Astfel, in 2016, aceștia propun să vizitați 10 regiuni, Transilvania este urmată, în ordine, de vestul Islandei, valea Vinales din Cuba, podgoriile din Friuli (Italia), insula Waiheke din Noua-Zeelandă, regiunea Auvergne din Franța, Hawaii (Statele Unite), Bavaria (Germania), Costa Verde (Brazilia) și insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud.

Clasamentul este întocmit urmare a unor indicatori cum ar fi accesibilitatea, pesiaje și locuri atragătoare, dispun de o infrastructură recent creată, oferă perspective noi pentru turiști amatori de ceva inedit.

Imaginea promovată în ghid, asociată Transilvaniei prezintă o panoramă a Branului surprinsă iarnă, cu vedere a Munțiilor Carpați din Transilvania.

Transilvania  fiind prezentată ca o regiune de munte plină de emoții, peisaje de o frumsețe aparte și locuri pline de aventură.

Top 10 Regions in Lonely Planet’s Best in Travel 2016

1. Transylvania, Romania

2. West Iceland

3. Valle de Viñales, Cuba

4. Friuli’s wine regions, Italy

5. Waiheke Island, New Zealand

6. The Auvergne, France

7. Hawaii, USA

8. Bavaria, Germany

9. Costa Verde, Brazil

10. St Helena, British Territories

Lonely Planet este cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, fiind deținută de trustul BBC Worldwide.

Ghidurile pot fi achiziționate on-line la prețul de 4, 9 euro sau pe format tipar la 9,9 euro prin intermediul librăriilor specializate din întreaga lume.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top