Skip to main content

Se caută un nou concesionar pentru Domeniul Schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina

 

Primăria comunei Voineasa a lansat  procedura de delegarea a  gestiunii serviciului de transport public pe cablu și activităților conexe a  Domeniului Schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina.

Termenul de depunere a ofertelor pentru firmele interesate este data 09.01.2018, contractul va fi valabil pe o perioadă de  4 ani de zile cu posbilitatea de prelungire cu 1 an de zile.

Valoarea redevenței care dorește să o încaseze Primăria Voineasa, estimată fără TVA: 11.871.185 RON pentru un contract de 48 de luni.

Din păcate participarea este restricționată, fiind mai degrabă adresată operatorilor de transport pe cablu cu ștate vechi de minim 3 ani și care au rulat în ultimii 3 ani peste 10 000 000 lei noi, iar cerințele numeroase cu siguranță vor duce la repetarea acesteia sau chiar anulare dat fiind că doar câțiva operatori îndeplinesc condițiile și cerintele impuse, iar în perioada imediată va fi foarte greu, celor interesați să obțină de la toate organismele documentele solicitate în termen.

 În ce privește procedura de declarare a câștigătorului, în cazul în care se constată că ofertele clasate pe primul loc au valori egale ale punctajului departajarea acestora se va face după „ valoarea cea mai mare a redevenței anuale garantate. Următorul criteriu suplimentar în cazul în care și valorile redevențelor anuale sunt egale este: În cazul în care se constată ca ofertele clasate pe primul loc au valori egale ale punctajului, departajarea acestora se va face după „valoarea cea mai mare a redevenței anuale garantate”. Următorul criteriu suplimentar în cazul în care și valorile redevențelor anuale sunt egale este: „cel mai mic tarif ofertat pentru Transportul cu Gondola la Pârtia Voineasa – Ski Resort Transalpina- 1 urcare – dus întors.

Surse spun că există deja  o firmă interesată să ofere pe sezon peste 250 000 euro, fiind de altfel și firma care a inițiat demersul prin care s-a demarat procedura de concesiune, în detrimenul constructorului Acomin, cel care printr-o firmă componentă a companiei, administrase până acum, domeniul schiabil de la Voineasa. 

Există premise ca totuși sezonul de schi să fie deschis mai devreme în condițiile în care un operator economic cu activitate de transport pe cablu este dispus să ofere 132 000 lei, contractul va fi valabil pe o perioadă de 3 luni sau până la încheierea întregii procedurii de concesiune.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top