Skip to main content

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ii invita pe toti romanii si nu numai sa petreaca sarbatorile de Pasti la pensiunile si hotelurile care pun la dispozitie pachete speciale pentru aceasta ocazie si la evenimentele pe care autoritatile publice si operatorii privati le organizeaza.
 
Turistii care iubesc traditiile romanesti vor avea parte de evenimente organizate in toate colturile tarii, din Bucovina si Maramures, pana in Valea Prahovei si pe litoral.
 
Credinciosii sunt asteptati la malul marii, daca doresc sa participe la deja traditionala Slujba de Inviere de pe litoral. Aceasta este organizata anul acesta in doua statiuni diferite, pe plaja Modern de la Constanta si pe plaja President din Mangalia. Slujba de la Mangalia va fi oficiata de un sobor de preoti si se va bucura de participarea Corului teologic din Constanta.
 
Turistii din toate colturile tarii sunt asteptati sa participe la evenimentele organizate in cadrul programului „Pastele in Bucovina“, care cuprinde, printre altele, un targ cu produse traditionale, o expozitie gastronomica, spectacole de muzica populara, un inedit concert de toaca si un concurs de ciocnit oua. Marele eveniment, „Veniti de luati lumina in Bucovina“, se desfasoara in Noaptea de Inviere, cand credinciosii vor primi Lumina adusa direct de la Mormantul Sfant din Ierusalim.
 
Nenumarate targuri de Pasti si de primavara, cu produse traditionale de artizanat si alimentare, sunt organizate in Piata Sfatului din Brasov, in Piata Mare din Sibiu, in Parcul Alexandru Ioan Cuza si la Sala „Dalles“ din Bucuresti, in fata Operei din Timisoara, precum si in multe alte locuri.
 
Pe Valea Prahovei sunt organizate mai multe concerte corale, expozitii de icoane si oua incondeiate, iar, la Centrul Cultural din Busteni, se desfasoara Festivalul de teatru studentesc.
 
Pasionatii de arta sunt asteptati sa viziteze, printre altele, „Expozitia tematica de icoane pe sticla“ de la Biblioteca Municipala „St. L. Roth“ din Medias si „Expozitia judeteana de goblenuri – Icoane si flori“ organizata de Centrul Cultural din Busteni.
 
Iubitorii de traditii romanesti pot participa la nenumaratele obiceiuri pascale si serbari care se desfasoara in unele sate si orase din tara, printre care „Dantul la sura“ din Baia Mare, „Udatorul“ din Surdesti (judetul Maramures) si Serbarea campeneasca din Parcul „Dumbrava“ din Calarasi.
 
Si, pentru a se putea bucura de Sarbatorile Pascale alaturi de familiile lor in diferite destinatii turistice, autoritatile publice au decis prelungirea cu inca o zi a vacantei pentru elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar. Acestia vor reveni la scoala abia miercuri, 27 aprilie.
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului le doreste tuturor crestinilor sa se bucure de Sarbatorile Pascale si le ureaza Sarbatori fericite!


 


Biroul de presa


tel.: 0372 111 499


fax: 0372 111 640


presa@mdrt.ro


 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top