Skip to main content

 

Programul „Paştele în Bucovina” se desfăşoară între 17 şi 26 aprilie şi constă în mai multe evenimente destinate turiştilor români şi de peste hotare. „De Florii în Bucovina” va marca debutul programului şi cuprinde, printre altele, Târgul de Paşti, o expoziţie gastronomică, precum şi mai multe concerte de muzică tradițională.

Săptămâna patimilor” va debuta cu pictarea Oului Uriaş, amplasat în Muzeul Satului Bucovinean, şi continuă cu Drumul Ouălor Încondeiate şi Focul din Joia Mare.

Sâmbătă seară, „Veniţi de luaţi lumină în Bucovina” este evenimentul aducerii Luminii Sfinte, direct de la Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Ultimul eveniment din seria programului „Săptămâna Luminată în Bucovina” cuprinde, printre altele, un inedit concert de toacă, un concurs de ciocnit ouă, iar, în a treia zi de Paşti, la Mânăstirea Humorului va avea loc o petrecere tradiţională pentru toţi iubitorii de folclor românesc – „Hora satului”.

În toată această perioadă, în cadrul acţiunii „Plantează programul tău în Bucovina”, turiştii se pot lega sufleteşte de tărâmul Bucovinei prin sădirea unui copac în apropierea vestitelor mânăstiri Voroneţ, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi Humor.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top