Skip to main content


In Romania s-a decretat Mos Craciun vine pe skiuri


Ninsorile din ultimile 2 zile dar si temperaturile scazute care se inregistreaza in prezent in statiunile montane i-au determinat pe majortatea proprietarilor de partii sau domenii skiabile de la noi din tara sa se mobilizeze.


De Craciun se va putea schia in urmatoarele locatii din tara.


La Azuga se va schia pe Cazacu Varianta si Incepatori, se fac eforturi sa fie complet inzapezita Sorica, ulterior se va  incepe actiunea pe Cazacu varianta prelungita.


La Busteni se va ski pe Kalinderu 1 si va fi deschis Fun-parkul.


La Predeal, cel mai probail se va putea schia pe cele 4 partii aferente tronsonului Clabucet.


In Maramures situatia se prezinta in felul urmator: La Cavnic se schiaza pe cele 2 domenii schiabile Icoana si Cavnic. Vor fi functionabile Icoana  1 si 2, stratul de zapada este in medie 40 cm, pe celalalt domeniul schiabil, vor fi functionabile Roata 1, 2 si Partia Albastra, stratul de zapada este intre 35 si 50 cm.


In statiunea turistica Suior se fac eforturi ca in  treia zi de Craciun sa fie functionabile Suior 1 si 2, stratul de nea este de 15 cm, se lucreaza intens pentru inzapezire artificiala.


In statiunea sibiana, Paltinis, resortul  Arena Platos promite distractie la inaltime, avind in vedere ca majoritatea partiilor de ski vor fi functionabile. Iubitorii sportului alb sunt asteptati de maine, incepand cu ora 17:00, cand va fi deschisa partia. In ajun programul de "antrenament" va fi intre 10:00 si 16:00, urmand ca a doua zi sa inceapa distractia cu adevarat. In prima zi de Craciun, mosul le aduce sibienilor si turistilor aflati pe partii un program prelungit, incepand cu ora 10:00 pina la ora 22:00.


La Straja si Parang, aici se va putea schia pe toate partiile din statiune, stratul de zapada batatorit pe partii este intre 25 si 30 cm.


In paradisul oltenilor, la Ranca vor fi functionabile toate cele 5 partii si va fi inaugurata partia noua, Ranca 1 sau cum este cunoscuta in zona, Papusa. Stratul de zapada este intre 25 si 40 cm.


In Muntii Sureanu se schiaza  deja de o saptamana pe partiile Curmatura, iar de maine se va schia si pe cele 3 partii Sureanu. De anul acesta pasionatii sporturilor de iarna vor avea inca 2 partii de schi amplasate pe varful Ausel (dar care nu vor fi inca practicabile), partii care vo fi deservite de un Telescaun de ultima generatie, care va putea transporta 1 200 persoane /ora.


In cealalta parte a Apusenilor in zona Vartop – Arieseni se va schia pe partiile Piatra Graitoare din satul de vacanta Baita-Vartop dar si pe cele 2 partii din Arieseni, grosimea stratului de zapada batatorit este de 25-30 cm.


La complexul de ski Buscat Resort se lucreaza intens sa se acopere partiile.


In judetul Harghita se schiaza la Baile Homorod, la Baile Harghita  pe partia Csipike. La Toplita, se fac eforturi ca, maine de Craciun, sa fie deschisa partia Magherus, dar partia nu se va prezenta in cele mai bune conditii. A doua zi de Craciun si partia Havas-Bucsin va fi functionabila, starea partiei este acceptabila.


Nota: Textul in functie de starea vremii si informatiile care ne vor parveni de pe teren, va suferi actualizari.


Romania Turistica va pregateste o supriza, urmariti rubrica Info ski, veti vedea in curand o lucrare de exceptie realizata pentru prima oara in Romania, privind domeniul skiabil din Carpati, iar aceasta va fi transpusa la inceputul anului in format tiparit si va fi distribuita in toata tara, tirajul minim estimat este de 10 000 de bucati.


22.12.2011, ora 10:50

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top