Skip to main content
In a doua zi de Craciun, in data de 26.12.2011, se va deschide sezonul de ski la Poiana Brasov, cu aceasta ocazie se va receptiona in prezenta Ministrului Turismului, D-na  Elena Udrea, proiectul de extindere a domeniului skiabil din statiune.

Marea deschidere a partiilor  va avea loc la ora 15:00, atmosfera va fi intretinuta de Keo printr-un concert extraodinar.
Facem o precizare in acest sens pe toate canalele media circula informatii eronate, ca dealtfel si in proiectul Primariei Mun Brasov ca ar fi vorba de noi partii de ski in Poiana Brasov.
  Mai precis partiile existente, cunoscute de pasionati sporturilor de iarna au suferit o serie de ajustari, cum ar fi latirea acestora si lucrari de indreptare a terenului in zonele accidentale. Partiile care au suferit imbunatatiri sunt Lupului, Sulinar, Subteleferic, Drumul Rosu, Kanzel, Stadion si Bradul.
Prin aceste lucrari domeniul schiabil din Poiana Brasov s-a extins insumand 24 km de partii de schi si ocupa o suprafata schiabila totala de 80 ha. Latimea medie a partiilor este intre 20 si 50 m, iar dificultatea in majoritatea cazurilor este medie spre dificila  -panta inclinata 30%.
In cadrul proiectului s-a amenajat un lac artificial cu capacitate maxima de inmagazinare de 122 500 mc de apa. S-au achizitionat 24 tunuri de zapada cu elice, 120 de lancii pentru partii abrupte, 2 masini normale de batatorit zapada si 2 masini cu troliu de batatorit zapada pentru intretinera partiilor de ski.
Tot in cadrul proiectului s-au montat 2 instalatii de transport pe cablu de tip Telescaun. Astfel, Telescaunul Ruia cu 6 locuri cu un traseu de 1 100 m, capacitate de transport 2 400 persoane/ora si Telescaunul Lupului cu 4 locuri, lungimea traseului – 820 m, capacitate de transport 1 600 persoane/ora.

21.12.2011, ora 12:30
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top