Skip to main content

Vin ninsorile, la munte !

Cu siguranţă că anul acesta, Moş Crăciun a rămas în urmă cu îndatoririle sale tradiţionale specifice Crăciunului. Se pare că unul din elfi nu şi-a făcut deloc treaba în lipsa şefului, iar rezultate se văd, iar acest aspect a supărat foarte mulţi copiii şi este pe punct să strice Magia Crăciunului.

Dar avem promisiuni de la Moş Crăciun, că la întoarcerea sa din călătoria care durează aproximativ 3 zile, lucrurile se vor remedia simţitor. Moşul promite că va compensa lipsa stratului de zăpadă cu unul consistent şi de durată cel puţin pentru zona montană.

Dacă  prima zi de Crăciun va fi una atipică, cu temperaturi de primăvară care te duc mai degrabă cu gândul la vacanţa de paşti. Începând cu a doua zi de Crăciun, încep să scadă uşor temperaturile iar la finalul zilei, apar precipitaţiile sub formă de ploaie şi lapoviţă. Din a treia zi de Crăciun, lucrurile se vor schimba radical, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când cu siguranţă Moş Crăciun îşi recuperează reni de pe plajă şi merge spre casă la Polul Nord, urmând să pună în aplicare ultima dorinţă a copiilor: Să scuture serios globuleţul cu fulgi de nea.

În zona de munte sunt aşteptate ninsori abundente, iar în cele 3 zile de ninsori (intervalul 26-28 decembrie) se aşteaptă că stratul de zăpadă să fie de minim 20 cm, iar pe alocuri 30 cm. Până la finalul anului, se menţin sanşe de fulguială, pe alocuri scurte averse de zăpadă şi se vor înegistra temperaturi în limite normale pentru această perioadă.

RomâniaTuristică.ro utilizează instrumente meteo internaţionale

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top