Skip to main content
Ieri, 1 septembrie 2015, pe Vf. Cozia, la altitudinea de1668 m, a fost instalat un baner cu fotografia parintelui Dumitru Balasa – Patriarhul de Dragasani, pe "crucea ortodoxiei" – asa cum aceasta  a fost botezata de catre ctitorii ei, impreuna cu Dumitru Panu-Misailescu, care au sfintit locul instalarii si ridicarea acesteia de catre cel din urma. 
Evenimentul a avut loc la o zi dupa sarbatorirea LIMBII ROMANE, la Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" din Ramnicu Valcea. Tot in aceasta zi, a fost turnat si soclul pe care va fi instalat catargul unui imens drapel tricolor –  inchinat zilei LIMBII ROMANE, ce va fi arborat in data de 14 septembrie – ziua Inaltarii Sf. Cruci, in calendarul crestin ortodox, care corespunde cu ziua sfintirii,  in anul 1998, a crucii ridicata pe Vf. Cozia. In aceasi zi va fi instalat si banerul cu chipul celui de al doilea ctitor, supra numit, "Fratele Dumitru".
Initiatorul acestei actiuni inaltatoare, dedicate LIMBII ROMANE, este istoricul George Rotaru, care a fost prezent aici pe munte, impreuna cu oamenii firmei ROTAREXIM, unul dintre patronii acesteia.
Felicitari domnule George Rotaru! 
 
Gheorghe Sporiș
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top