Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 16-18 Ianuarie 2015
 

Săptămâna a fost marcată de perioade cu temperaturi ridicate, fapt ce a dus la subţirea stratului de zăpadă pe multe pârtii îndeosebi pe cele situate la altitudini joase.

Weekend-ul acesta ne aflăm sub auspiciile Zilei Mondiale a Zăpezii – WORLD SNOW DAY 2015, în cele mai importante resorturi de schi din România, se vor organiza o serie de evenimente care vor marca acest jubileu. Evenimentul a fost iniţiat de F.I.S.– Federația Internațională de Schi, cu scopul de a promova în rîndul tinerilor practicarea sporturilor de iarnă dar şi desfăşurarea de activităţi pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber.

Starea şi situaţia pârtiilor de schi pentru weekend-ul 16 – 18 ianuarie 2015 se prezintă, astfel:

Stațiunea Azuga

La Azuga, în ciuda temperaturilor ridicate specifice unei primăveri timpurii, stratul de zăpadă se menţine în condiţii perfecte. Pe majoritatea pârtiilor avem peste jumătate de metru. Pe pârtiile de schi Cazacu Începători cunoscută de rideri dar şi localnici Debreczy, cât şi pe pârtia Cazacu Variantă, se schiază în condiţii execelente, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este între 40 – 60 cm. Se schiază şi pe pârtiile Cazacu, Cazacu Bretea şi Sorica administrate de Azuga Resort, stratul de zăpadă este între 40 – 70 cm. La baza pârtiei de schi Sorica, au loc o serie de evenimente organizate de Europa FM. La Azuga pe 19 Ianuarie 2015, puteţi schia toată ziua cu doar 80 LEI zi Skipassul în cadrul evenimentului, REVOLUŢIA ZĂPEZII.

Detalii pârtii de schi Azuga

 

Staţiunea Sinaia

În frumoasa staţiune regală avem condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Se schiază pe toate pârtiile situate pe Valea Soarelui şi Valea Dorului, stratul de zăpadă este în medie de 50 cm. Toate pârtiile aflate pe platoul de la altitudine sunt bătute, marcate, balizate și pregătite pentru asaltul pasionaților sporturilor alpine. Trebuie să aveţi în vedere că buna dvs dispoziţie este la voia naturii, vântul de pe Crestele Bucegilor suflă deseori în rafale puternice, aspect care vă poate provoca oricând neplăceri prin închiderea instalaţiilor de transport pe cablu sau spulberarea stratului de zăpadă, fâcând impracticabile porţiuni bune din pârtii, dar care vă poate îngreuna chiar şi accesul retur către staţiune. Se schiază şi mai jos spre staţiune pe pârtiile Lăptici şi Drumul de vară, stratul de zăpadă este în medie de 3 0cm. Se poate schia şi pe pârtia Gondola1 unde avem un strat de zăpadă în medie de 30 cm. Astfel, dacă pe platoul de la Cota 2000 vântul ne dă bătăi de cap, începătorii au această alternativă la stația inferioară a Gondolei Sinaia, unde pot schia liniștiți, feriți de vântul năprasnic. Programul de funcționare al skiliftului este același cu cel al Gondolei Sinaia. Parcarea de peste 350 de locuri vă facilitează accesul la Gondola Sinaia! Tariful este de doar 5 lei/ zi.

Recent a fost introdus în circulaţie un autobuz modern care asigură accesul facil al schiorilor şi turiştilor din centrul oraşului către staţia de îmbarcare a gondolei.

Pe data de 18 Ianuarie, începând cu ora 11.00, pe Pârtia Nouă din Sinaia – Gondola 1, se va organiza prima ediție a Zilei Mondiale a Zăpezii – WORLD SNOW DAY 2015.

Am ales să oferim această zi copiilor care nu au posibilitatea sa schieze zi de zi. Douăzeci de copii vor primi lecții și echipament gratuit din partea celor mai buni monitori din oraș. Vom continua să organizăm la Sinaia evenimente prin care să promovăm ideea de mișcare ca promotor al sănătății și stării de bine. Vă așteptăm duminică, pe pârtie! – a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Este cea mai mare sărbătoare pe zăpadă din an, ediția de anul acesta fiind organizată în mai mult de 500 de staţiuni montane din 43 de țări.

Evenimentul este iniţiat de F.I.S. – Federația Internațională de Schi, cu scopul de a promova activităţile pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri. Obiectivul principal al World Snow Day este atât acela de a creşte numărul celor care practică sporturile de iarnă, cât şi de a educa şi informa. Prin această acțiune vor fi promovate protejarea mediului înconjurător și a resurselor naturale, practicarea sporturilor de iarnă și a turismului într-un mod responsabil, astfel încât de această resursă inestimabilă și,aparent, inepuizabilă să bucure cât mai multe generații de acum înainte.

Organizator este Primăria Orașului Sinaia și agenţia de turism Travel Point ca partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski ( F.I.S).

Detalii pârtii de schi Sinaia

 

Staţiunea Buşteni

Pârtiile din cadrul domeniului schiabil Kalinderu se prezintă în condiţii bune, funcţionează ambele pârtii de schi şi este deschis fun-parkul, stratul de zăpadă este între 20 – 30 cm.

În weekend la Buşteni se va desfăşura World Snow Day 2015

Pe 18 ianuarie 2015, la Bușteni va fi celebrată Ziua Mondială a Zăpezii, iar copii care vor fi prezenţi pe pârtia Kalinderu vor avea parte de cursuri gratuite de schi, concursuri, premii și multă distracție în Fun Park Kalinderu.

Parteneri: Primăria Buşteni, Hotel Alexandros, Teleferic SA, Vila Casa Magică, Pro Skiers Ski Schooll, Radio România Bucureşti, Fundaţia Amfiteatru, Revista Vacanţe şi Călătorii.

Detalii pârtii de schi Buşteni

 

Stațiunea Predeal

La Predeal, râmăn în continuare practicabile toate pârtiile de schi din cadrul complexului schiabil Clăbucet, stratul de zăpadă se menţine în continuare la valoarea de 40 cm. Deci în concluzie buna dispoziţie şi distracţia vor fi la baza pârtiei.

Teleferic Prahova Sinaia, operează domeniile schiabile din 3 staţiuni montane (Sinaia Busteni şi Predeal), gestionează 15 pârtii de schi şi exploatează 11 instalaţii de transport pe cablu. Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova.

Detalii tarife şi pârtii de schi Predeal

 

Stațiunea Poiana Brașov

În Poiana Brașov, se menţin în stare bună toate pârtiile din staţiune. Pe pârtia de schi Kanzel sunt aproximativ 60 cm de zăpadă, deci condiţiile de schi sunt excelente. Condiţii optime se menţin în continuare pe pârtiile Lupului, Sulinar, Drumul Roșu, Stadion şi Bradul, stratul de zăpadă este între 25 şi 50 cm. S-a reintrodus în trafic Ski Bus-ul cursa specială 100 – Poiana Express care facilitează accesul turiştilor veniţi cu trenul din Gara Braşov spre Poiana Braşov. Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, sunt realizate curse rapide, între Gara CFR Braşov şi Poiana Braşov, cu câte o singură oprire pe traseu, în staţiile „Sanitas”, la dus şi, respectiv, „Hidro A” (zona Camera de Comerţ) , pe sensul de întors din staţiune. Plecările din capătul de linie Gara CFR Braşov au loc la orele: 10.05, 11.20, 12.05, 15.35, 16.20 şi 17.00. Plecările din Poiana Braşov vor fi efectuate după următorul orar: 11.20, 12.00, 12.45, 16.15, 17.00 şi 18.00. Un bilet pentru linia 100 costă 5,5 lei, tichetele putând fi achiziţionate de la cele două capete de linie şi de la casieria din staţia „Sanitas”. Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Braşov şi vor opri în staţia „Sanitas”, dar NU vor opri în capătul de linie Livada Poştei. Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca din capătul de linie Poiana Braşov şi apoi vor opri în staţiile „Hidro A” (zona Camera de Comerţ) şi Gara CFR Braşov. NU vor opri în Livada Poştei.

Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi au rămas la nivelul sezonului trecut.

Streaming Live Pârtia Mare

Streaming Live Webcam Live Poiana Braşov – Pârtia Lupului

Streaming Live Webcam Live Poiana Braşov – Pârtia Drumul Roşu

Detalii tarife şi pârtii de schi Poiana Braşov

 

Staţiunea Băişoara

Pârtia Mare (Veche) este practicabilă se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă este în medie 40 cm. Teleschiul funcţionează zilnic de la ora 10:00. O urcare cu teleschiul costă 5 lei, un ticket cu 5 urcări – 25 lei la care se adaudă 1 urcare bonus, iar un ticket 10 urcări – 50 lei + 2 urcări bonus.

Streaming Live Pârtia Mare Live Pârtia Mare Băişoara

La Buscat, se schiază pe pârtia principală – Buscat 1, administratorul promite că pârtia este pregătită pentru un sezon lung până în martie, nu râmăne decât să ne convingem.

Detalii tarife şi pârtii de schi Băişoara

 

Staţiunea Şureanu

După mai multe furtuni de zăpadă vă putem spune că stratul de zăpadă pe pârtiile situate în Munţii Şureanu şi Sebeşului măsoară între 60 – 80 cm. Sunt practicabile în condiţii bune spre execlente pârtiile de schi Şureanu 1 şi 2; Auşel 1, 2, 3 şi pârtiile Curmătura 1, 3.

Acces: Sebeș – Șugag – Lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – Mânăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanța rutieră față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și Lacul Oașa (Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.Practicabilitatea drumului este acceptabilă, însă condiţiile de iarnă impun pe anumite tron

Detalii pârtii de schi Şureanu

Administratorul domeniului schiabil Şureanu a montant un număr de 3 camere pentru a oferi posibilitatea turiştilor şi schiorilor, să vadă în timp real condiţiile meteo, practicabilitatea pârtiilor de schi cât şi existenţa zăpezii.

Streaming Live Live Webcam Pârtia de Schi Şureanu

Streaming Live Live Webcam Telescaun Auşel – Şureanu

Streaming Live Cabana Şureanu-Live Webcam

 

Staţiunea Arieşeni-Vârtop

Tot în judeţul Alba, în inima Apusenilor la Arieşeni există 2 pârtii de schi administrate de operatori privaţi. Se schiază în condiţii bune pe ambele pârtii de la Arieşeni, stratul de zăpadă este între 40-50 cm. În imediata apropiere a staţiuni Arieşeni se află satul de vacanţă Vârtop, aflat în administrarea Primăriei Nucet, aici se schiază în condiţii satisfăcătoare pe Piatra Grăitoare.

Streaming Live Webcam Live Arieşeni – Pârtia de schi Vartop 1

Streaming LiveWebcam Live Arieşeni – Pârtia de schi Vârtop 1 sus

Detalii pârtii de schi Arieşeni

 

Stațiunea Păltiniș

– Complexul Arena Platoş

La Păltiniş sunt practicabile toate pârtiile de schi din staţiune atât la Arena Platoş cât şi la Onceşti, stratul de zăpadă este unul consistent între 60-80 cm.

În aces weekend, mai precis sâmbătă la Arena Platoş va avea loc Concursul FAMILY RACE

Cel mic, mijlociu sau cel mare. Mama și tata. Minim trei pentru un concurs în premieră la Arena Platoș. Acum vedem unde stă unitatea unei familii. Oare cine schiază mai bine? Ăl mic, ce a luat lecții în Austria sau părinții care au învățat pe schiuri din brad și cu legături pe bocanci. Războiul familiilor e gata să înceapă! Data desfășurării: 17.01.2015, Ora de începere: 11:00. Înscrieri: în ziua concursului, la apreski, începând cu ora 09 sau în avans, pe email, pe adresa concurs@arenaplatos.ro

Duminică 18 ianuarie se va desfăşura Cupa Speranţelor Sibiene 2015, Arena Platoş

Imagini live cu atmosfera de distracţie, condiţiile meteo şi starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site la legăturile de mai jos

Streaming Live Arena – Platoş

și

Streaming Live Panorama Sibiului – Poiana Poplăcii

Detalii Pârtii de schi Arena Platoş

– Onceşti Păltiniş

Pe pârtiile de schi Onceşti avem un strat de zăpadă de aproximativ de 40 cm, iar tarifele la transport pe cablu sunt printre cele mai mici din ţară. Astfel o urcare pentru schiori cu telescaunul costă doar 6 lei, iar o plimbare de agrement dus-întors costă 8 lei.

Detalii pârtii de schi Onceşti Păltiniş

Streaming Live Pârtia de schi & Telescaunul Oncești

 

Bălea Lac

La Bălea Lac stratul de zăpadă este peste 1 m şi jumătate, există risc ridicat de avalanşe, prin urmare practicarea sporturilor de iarnă/sporturilor alpine este interzisă.

O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei.

Detalii Pârtii de schi Bălea
 

Piatra Neamţ

La Piatra Neamţ se fac eforturi să fie practicabilă în acest weekend, pârtia Cozla. Starea pârtiei şi condiţiile de schi sunt acceptabile, stratul de zăpadă este subţiat, nu atinge mai mult de 18 cm, pe alocuri sunt petice de pâmănt şi iarbă.

Detalii pârtii de schi Cozla

 

Stațiunea Rânca

La Rânca condiţiile de schi se menţin în condiţii excelente, stratul de zăpadă oscilează între 30 -70  cm. Sunt practicabile toate pârtiile de schi din sţaţiunea gorjeană: M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4, Păpuşa şi Junior (Plopu).

Telescaun Păpuşa  – 1 urcarea – 6 lei/adulti, 1 urcare – 4 lei/copii,  cartele: 10 urcări –  50 lei/adulţi, 10 urcări – 35 lei/copii, 20 urcări – 100 lei/adulţi,  20 urcări – 60 lei/copii  .Programul Telescaunului este între orele 09:00:-18:00

Detalii pârtii de schi Rânca

 

Topliţa

Se schiază în condiţii bune pe ambele pârtii de la Topliţa, iar stratul de zăpadă este de 35 cm. Practicarea sporturilor de iarnă la Topliţa rămâne printre cele mai ieftin din ţară. Astfel 1 urcare pentru adulti costa 2 lei, iar pentru copii sub 14 ani,  doar 1,5 lei, iar dacă optaţi pentru un abonament pe zi 35 lei pentru copii şi 45 lei/zi pentru adulţi. Schiori începători pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard prezenţia la baza pârtiei, iar pentu echipare completă şi corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv. La baza pârtiei se pot găsi şi monitori şi instructori de schi care îşi oferă servicii la tarife cuprinse între 30-50 lei/ora .

Detalii pârtii de schi Topliţa

Streaming Live Toplita – Pârtia de schi Bradul (Bază)

Streaming Live Toplița – Pârtia de schi Măgheruș (Bază)

Streaming Live Toplița – Pârtia de schi Măgheruș (Vârf)

 

Borsec

Pârtia de schi Speranţa este bătătorită şi pregătită pentru afluxul de turişti şi schiori. Grosimea stratului de zăpadă pe pârtia Speranţa se menţine la cota de 30 cm.

Staţiunea Borsec vă oferă în sezonul de iarnă un peisaj deosebit, cu zăpadă din belşug. La o distanţă de 200 m de staţiune iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie cel mai modern complex de schi din zonă (trei pârtii alăturate – pârtia principală cu o lungime de 680 m şi grad de dificultate mediu, două pârtii alăturate, prima cu o lungime de 726 m şi grad de dificultate uşor, cea de a doua cu o lungime de 814 m şi grad de dificultate uşor ), practicabil şi seara, fiind dotat cu instalaţie nocturnă. Pârtia principală beneficiază de instalaţie de teleschi şi de instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale. În incinta complexului funcţionează un centru de închiriat echipamente sportive specifice, restaurant cu terasă, staţie salvamont. Locuitorii vă pun la dispoziţie sănii trase de cai pentru plimbări pe traseele înconjurate de brazi seculari. O atracţie deosebită reprezintă şi concursul internaţional de atelaje canine, care se organizează de 5 ani consecutiv şi care se bucură de un mare succes în rândul vizitatorilor.

Concursul de sănii trase de câini, Borsec  pentru acest sezon este programat pentru weekendul 24 – 25 ianuarie 2015.

Tradiţionala Serbare a Zăpezii şi diferitele concursuri de schi vă aşteaptă pe parcursul sezonului de iarnă. Experienţa dobândită de-a lungul anilor anteriori demonstrează că, Borsecul prin microclimatul său, este un loc ideal pentru menţinerea sănătăţii dar şi pentru recreere.

Detalii pârtii de schi Borsec

 

Staţiunea Harghita Băi

Se schiază în condiţii foarte bune pe pârtiile Ciskipe şi Mikloş stratul de zăpadă pe ambele pârtii este de 50 cm. Funcţionează instalaţia de tubing (gogoaşa) şi patinoarul. 1 urcare cu teleschiul este 2 lei, iar abonamentul valabil toată ziua este 40 Ron.

Oferta bogată şi diversă în staţiune, iată câteva din facilităţile oferite 

Snowmobile

Se pot închiria snowmobile la cerere, la Hotel Ozon şi Cabana Harghita – 100 lei/30 minute.

Pationar

În staţiune din iarna anului 2010 s-a amenajat un patinoar natural, în stil candian.

Închirierea patinelor – 10 lei/2 ore.

Preţul închirierii patinoarului/persoană – 10 lei pentru 2 ore/ziua (9-11, 11,30 -13,30 , 14-16)

Preţul închirierii patinoarului/persoană  – 20 lei pentru 2 ore seara (16:30-18:30)

Preţul închirierii patinoarului/persoană  –  20 lei pentru  2 ore noaptea (19:00-21:00).

Intervalele de jumătăţi de ore între sesiuni – sunt rezervate pentru mentenanţă/amenajarea suprafeţei de gheaţă.

 Gogoaşa de zăpadă lungime 140 m

Program 10:00-17:00, 19:00-21:00

Tarife 1 urcare  – 2, 5 lei

5 urcări – 10 lei

Pistă de biciclete montan, cu o lungime de aproximativ 7 km este bătută, se poate practica schi fond pe aceasta.

Detalii pârtii de Harghita Băi

 

Staţiunea Harghita-Mădăraşi

Toate pârtiile de schi din staţiune sunt practicabile, stratul de zăpadă este de maxim 50 cm, se schiază în condiţii bune

Detalii pârtii de schi Harghita – Mădăraşi

 

Băile Homorod

La Băile Homorod, pârtia Lobogo se prezintă în stare acceptabilă, temperaturile specifice zonei supranumită la noi polul frigului sunt la ele acasă. Astfel, acestea au favorizat producerea zăpezii artificiale.

Detalii pârtia de schi Homorod

 

Praid – Joseni

Toate pârtiile din depresiunea Giurgeului sunt practicabile. Pârtiile Havas Bucsin şi Bujdosu au zăpadă de peste 45 cm. Ambele pârtii Bogdan au un strat de 40 cm de zăpadă bătătorită.
Detalii pârtii de schi Praid

 

Staţiunea Covasna

La Covasna, stratul de zăpadă pe pârtii este de 20 – 25 cm. Dacă doriţi să vedeţi condiţiile meteorologice şi starea pârtiei puteţi accesa unul din streamingurile existente.

Concurs de Schi Lőrincz Zsigmond, Covasna

În acest weekend Primăria Covasna va organiza, duminică pe data de 18 ianuarie începând cu ora 9 un concurs de schi pe pârtia „Lőrincz Zsigmond” din stațiune. La eveniment sunt așteptați toți iubitorii acestui sport, indiferent de vârstă, înscrierile se fac până pe data de 17 ianuarie ora 21 la pârtie sau prin telefon 0728655177, nu se percepe taxă de participare. Organizatorii spun că în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, concursul va fi amânat. De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute la Covasna s-a schiat vineri și sâmbătă, însă duminică vremea s-a încălzit atât de mult încât pârtia a fost impracticabilă.

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond (sosire)

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond 2

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond 2 (sosire)

 

Staţiunea Sugaş Băi

Se schiază pe ambele pârtii din micuţa staţiune covănseană. Stratul de zăpadă pe pârtii este între 20 şi 25 cm, iar starea pârtiilor se prezintă în condiţii bune.

Sâmbătă, Duminică precum şi în timpul vacanţei şcolare pârtiile sunt deschise între orele 09-21. În afara vacanţei şcolare, teleschiurile funcţionează de luni până joi în intervalul orar 15–20, iar vineri orarul se prelungeşte cu o oră.

Schi bus-ul circulă de marţi până duminică, porneşte din Sfântu Gheorghe spre Sugaş Băi la ora 10, respectiv 16 din staţia Casa cu Arcade şi opresc la Piaţa Kalvin. Autobuzele transportă schiorii de la Sugaş Băi spre Sfântu Gheorghe la orele 13 şi 19. Vă informăm că staţiunea nu prea dispune de unităţi turistice care să ofere masă şi cazare, conform informaţiilor publice ale ANT dar şi promovării existente în mediul online, în staţiune există doar 2 pensiuni turistice (Gorgo şi Phoenix) clasificate care însumează 13 camere cu o capacitate de 26 de locuri.

Streaming Live Băile Sugaş – Pârtia de schi 1

Streaming Live Băile Sugaş – Pârtia de schi 2

Detalii pârtii de schi Sugaş Băi

 

Staţiunea Straja

La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este între 50 – 60 cm.

Detalii pârtii de schi Straja

 

Staţiunea Răuşor

În Munţii Retezat avem zăpada peste jumătate de metru, iar pârtia de schi oferă un loc perfect pasionaţilor de munte dar şi schiorilor care pot schia în voie pe o pârtie amenajată într-un cadru natural de excepţie. Stratul de zăpadă este de 50 cm, iar pârtia se prezintă în condiţii excelente.

Detalii pârtia de schi Răuşor

 

Staţiunea Şuior – Mogoşa

În staţiunea maramureşeană, Şuior sunt practicabile aproape toate pârtiile din cadrul domeniului Şuior – Mogoşa, stratul de zăpadă este între 50 – 60 cm.

În continuare, codasă rămâne staţiunea Izvoare, unde stratul de zăpadă este unul mic doar 15 cm, dar nici interes nu prea există atât din partea proprietarului, dar nici a turiştilor.

Detalii pârtii de schi Şuior
 

Staţiunea Cavnic

În Maramureş, la Cavnic, în cadrul resortului de schi Icoana sunt funcţionale toate pârtiile de schi Icoana 1, 2 şi 3 dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 60-80 cm. La Complexul Roata sunt funcţionale toate pârtiile de schi, stratul de zăpadă este între 35 – 80 cm.

Detalii pârtii de schi Icoana Cavnic

 

Staţiunea Borşa

În nordul ţării, la Borşa, stratul de zăpadă este în medie 30 cm. Sunt practicabile pârtiile Poiana Ştiol şi Vârful Ştiol

Detalii pârtii de schi Borşa

 

Staţiunea Gura Humorului

La Gura Humorului se schiază pe amble pârtii, stratul de zăpadă măsoară între 30 – 40 cm. Programul pentru pârtiile Şoimul I şi II este de Luni până Vineri între orele 12.00-20.00
iar Sâmbătă şi Duminică: pârtia este deschisă între orele 10.00 – 20:00​

Detalii pârtii de schi Gura Humorului

 

Staţiunea Vatra Dornei

La Vatra Dornei, se poate schia în condiţii bune pe pârtia Parc zona baby-schi iar pe pârtiile Poienţa şi Veveriţa condiţiile sunt acceptabile. Stratul de zăpadă măsoară între15-25 cm.

Detalii pârtii de schi Vatra Dornei

 

Pasul Mestecăniş

În Bucovina, în satul Valea Putnei din Pasul Mestecăniş, aici un investitor a amenajat un adevărat domeniu schiabil însumând 3 km de pârtii. Într-un peisaj de basm şi plin de tradiţii, turiştii au deja o nouă atracţie turistică şi sportivă, patru pârtii de schi cu diferite grade de dificultate sunt pregătite să fie testate. Stratul de zăpadă este de 25 cm, iar condiţiile de schi sunt bune. Spre corecta informare va spunem că tariful la teleschiul mic este 2 lei, iar teleschiul mare costă 3 lei

Detalii pârtii de schi Pasul Mestecăniş

 

Sanţ-Vale Blaznei

La complexul turistic Alpina Blazna, într-un decor de basm există amenajată o pârtie în lungime de 1200 m. La Blazna avem un strat de zăpadă 30 cm, iar condiţiile de schi bune. Tarifele practicate pentru acest sezon sunt următoarele: 1 urcare – 7 lei, cartelă electronică 7 urcări + 1 gratis = 35 lei, cartelă electronică: 10 urcări + 2 gratis = 70 lei
 

Staţiunea Transalpina-Voineasa

La Domeniul schiabil Transalpina sunt deschise pârtiile de schi Transalpina 1, 2, 3, şi 4, stratul de zăpadă este între 40 şi 50 cm

Domeniul schiabil din Munţii Latoriţei cuprinde 9 km de pârtii de schi cu grade diverse de dificultate, dotate cu lănci şi tunuri pentru zăpadă artificială. Pârtiile de schi sunt deservite de mai multe instalaţii moderne de transport pe cablu două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaun. World Snow Day 2015, Transalpina-Voineasa

Pe 18 ianuarie 2015, la Resortul de schi Transalpina va fi celebrată Ziua Mondială a Zăpezii, iar copii de la 4 ani, până în 14 ani care vor fi prezenţi pe pârtile de schi de la Transalpina vor avea acces gratuit pe toate instalaţiile de transport, totodată vor avea parte de cursuri gratuite de schi şi snowboard, concursuri distractive cu premii atractive dar şi workshop-uri de freestyle, snowboarding şi freeski.

Schiori pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard, iar pentu echipare corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv.

După o tură de schi se poate servi un ceai fiebinte, o ciocolată caldă la après-ski-ul situat la cota 1850, dar există şi două restaurante, unul la staţia de îmbarcare şi un alt restaurant la staţia intermediară de interconectare a telegondolelor.

Accesul pe timp de iarnă la Ski Resort Transalpina se poate face dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Mălaia, Voineasa, Vidra), sau dinspre Petroşani.

Câteva repere în ceea ce priveşte distanţele rutiere:

Dinspre Râmnicu Vâlcea spre Ski Resort Transalpina – 107 km

Dinspre Sibiu – Ski Resort Transalpina – 138 km

Dinspre Petroşani – Ski Resort Transalpina – 36 km.

Detalii pârtii de schi Transalpina

Streaming Live pârtii de schi

Streaming Live Voineasa – Domeniul schiabil Transalpina Resort: Plecare Telegondola TransAlpina 1

Streaming Live Voineasa – Domeniul schiabil Transalpina Resort: Sosire Telegondola TransAlpina 2

Streaming Live Voineasa – Domeniul schiabil Transalpina Resort: Plecare Teleschi TransAlpina 1 si 2

 

Notă

* Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

**Aşa cum am anunţat la începutul sezonului de schi, anul acesta vom oferi informaţii proaspete din staţiunile unde există rapoarte despre starea şi evoluţia vremii, dar şi sprijin din partea resorturilor de schi. Staţiunile care nu sunt listate în acest raport înseamnă că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei.

*** Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

**** Recomandarea noastră este să accesaţi periodic acest link-articol.

Pârtieee…!

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top