Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 11-13 Decembrie 2015

 

Raport despre starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România, pentru weekendul 11-13 decembrie 2015

Se pare că lucrurile se deterioază serios, chiar și administratorii pârtiilor care au făcut eforturi să deschidă sunt descumpăniți, temperaturile ridicate dar și lipsa precipitațiilor au contribuit din plin la impracticabilitatea multor pârtii.

Stratul de zăpadă s-a subțiat considerabil, deci perspective să se schieze râmân doar în stațiunile de mare altitudine.

Pentru acest weekend sunt anunțate ceva ninsori ușoare, nesemnificative, pe alocuri simple fulguieli. Regimul precipitațiilor pentru următoarea decadă nu este deloc promițător, dar nici temperaturile nu vor fi scăzute, dacă noaptea vor atinge rareori pragul de minus 5 grade, în cursul zilei chiar în stațiunile montane va ajunge chiar la 10 grade celsius. Deci șanse foarte mici ca administratorii resorturilor să pună în funcțiune instalațiile de înzăpezire artificială. Ceva posibile precipitații se vor mai semnala în intervalul 15-17 decembrire, dar și acelea slab cantitative.

 

Sunt deschise și practicabile pârtiile de schi din stațiunile Straja, Arieșeni, Cavnic, Șureanu, Rânca, Sinaia și Harghita Mădăraș.

 

Staţiunea Straja

În Straja sunt practicabile toate pârtiile aflate pe platoul din stațiune, cele care coboară spre orașul Lupeni nu dispun de zăpadă. Sunt deschise și practicabile în condiții bune următoarele pârtii: Canal, Lupului, Începători, Mutu, Platoul Soarelui și Constantinescu. Stratul de zăpadă este între 25 și 30 cm. Tarifele de acces pe instalații, până la sfârșitul anului râmăn la valoarea practicată în sezonul trecut.

Detalii partii Straja

Webcam Live Straja

 

Stațiunea Arieșeni

În acest weekend se va schia  pe cele 2 pârtii de la Arieșeni, sâmbătă și duminică vor fi deschise ambele pârtii de schi Vârtop 1 și 2. Stratul de zăpadă se menține în condiții bune pentru schi, grosimea stratului este între 30-40 cm, iar în această noapte se va lucra cu tunurile de zăpadă artificială.

Detalii pârtii Arieșeni

Webcam Live Arieșeni

 

Șureanu

Domeniul de la Șureanu este deschis momentan doar în weekend-uri, sâmbătă și duminică. Se poate schia pe pârtiile de schi Curmătura 1 și Curmătura 3. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 cm. Atenție la drum, prezintă serioase denivelări, obligatoriu echipați-vă de iarnă, cu ”tact și multă răbdare”.

Detalii pârtii Șureanu

 

Cavnic

Domeniul Roata -Sunt deschise pârtiile Roata 1 și 2 se fac eforturi pentru înzăpezirea artificială a Pârtiei Albastră. Pe Roata 1 stratul de zăpadă este de 30 cm, pe Roata 2 – 25 cm, iar pe pârtia Albastră doar 20 cm, celelalte pârtii sunt încă în curs de amenajare.

Domeniul Icoana – Se schiază pe pârtiile de schi Icoana 2, Icoana 3 și funcționează tubingul. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Icoana este între 15-30 cm.

Detalii pârtii Icoana

 

Stațiunea Rânca

La Rânca situația se prezintă bine, se va schia pe pârtia de schi M1, stratul de zăpadă naturală este 40 cm sunt perspective să fie funcțională și pârtia de schi Junior din stațiune.

Există posibilitatea ca la Rânca să mai ningă, și să se depună un strat de zăpadă de  până la 5 cm.

Detalii partii Rânca

 

Sinaia

Se schiază pe pârtiile situate pe platou la altitudinea de 2 000 m în Valea Soarelui, strat de zăpadă între 30-40  cm. Vor fi deschise pârtiile Lăptici 1 și 2 și Valea Soarelui 1 și 2.

Sub 1400 m până în stațiune, nu este funcțională nici-o pârtie.

Detalii pârtii Sinaia

 

Harghita Mădăraș

Sîmbătă 12 Decembrie 2015 se deschide sezonul de iarnă la Harghita Mădrăș. Programul de funcționare a instalațiilor este zilnic de la 10-16. Noutatea sezonului o reprezintă noul sistem de acces pe pârtii.

Detalii pârtii Mădăraș

 

Păltiniș

La Păltiniș lucrurile nu s-au îmbunătățit deloc, toate eforturile administratorilor au fost în zadar, probabil că pârtia de săniuș va fi redeschisă pentru cei mici.

Detalii pârtii Arena Platoș Păltiniș

Webcam live Arena Platos

 

Trans Alpina

Pârtile de la TransAlpina se află în curs de amenajare. Vom reveni în curând, sperăm cu informații proaspete.

Stratul de zăpadă este între 20-60 cm. La cota 1 300 m stratul de zăpadă este intre 20-25 cm, iar la cota 1 900 m, stratul de zăpadă atinge si 60 cm.

Detalii partii Transalpina

Webcam Live Transalpina

 

Poiana Brașov

În curând se va schia la Poiana Brașov. Se lucrează intens cu tunurile de zăpadă artificială, de aseară au fost pornite tunurile care pregatesc zăpadă artificială.
Pârtia Lupului este prima care va fi deschisă, probabil că duminică va fi pregătită, iar instalația de transport pe cablu care va fi deschisă, va fi Telescaunul Lupului, după care acțiunea de înzăpezire va continua cu pârtiile Kanzel, Drumul Roșu și Sulinar.
„Au fost temperaturi de minus 5 grade Celsius, respectiv temperaturi optime pentru a putea produce zăpadă artificială în zona Postăvarul. Instalațiile vor funcționa la capacitate maximă și sperăm să reușim înzăpezirea primei părți a Pârtiei Lupului, care este deservită de telescaunul cu șase locuri”, „Vom produce cât mai multă zăpadă artificială pentru a putea face și rezerve, care ne sunt necesare pentru crearea pantelor și umplerea denivelărilor care apar. Încă de acum două săptămâni am făcut testele pentru instalațiile de producere a zăpezii artificiale, care funcționează corespunzător și avem o rezervă suficientă de apă în bazin”a declarat Miklos Gantz, administratorul public al Brașovului.
 

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți stațiunea de schi dorită.

***Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top