Skip to main content

Raport despre starea domeniilor schiabile şi  a pârtiilor de schi din România

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

Începutul sezonului de schi 2014/2015, este unul promiţător, dacă în unele zone se înregistreză temperaturi ridicate, zone fără mic de zăpadă, în alte zone au căzut primi fulgi de nea, cu toate acestea nu s-a depus un strat de zăpadă consistent, dar temeperaturile mici au permis pornirea tunurilor de zăpadă, astfel în acest weekend "tricolor" unele pârtii  de schi vor fi  practicabile .

Având în vedere că este început de sezon vom oferi informaţii despre pârtiile de schi care vor fi funcţionale în acest weekend, restul nu se va schia din lipsa de zăpadă, infastrucutură modernă sau temperaturi favorabile practicării schiului.

Stațiunea Predeal

La Predeal, a nins până în 10 cm, dar temepraturile scăzute au favorizat producerea zăpezii artificiale, condițiile nu sunt dintre cele mai bune, dar se va putea schia  pe pârtiile de schi Clăbucet Sosire și Școală, se estimează un strat de zăpadă de apoximativ 30 cm. Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova. Deschiderea oficială a sezonului de schi 2014-2015 este programată pentru data de 27 decembrie, când se va organiza un program special presărat cu surprize.

Detalii pârtii Predeal

Stațiunea Poiana Brașov

În Poiana Brașov vor fi  practicabile pârtiile de schi Bradul, Kanzel, Sulinar și tronsoane din Lupului şi Drumul Roșu, stratul de zăpadă este între de 20-30 cm, există porţiuni pe Postăvarul care ating grosimea de 40 cm,  Pe pârtia de schi Bradul, stratul de nea este în mare parte artificial. Municipalitatea Braşoveană a anunţat că pentru moment sunt valabile tarifele practicate sezonul trecut.

Detalii pârtii Poiana Braşov

Stațiunea Păltiniș

La complexul Arena Platoș se pregăteşete deschiderea sezonului, în tradiţia cunoscută cu un Mega Party

Startul oficial al sezonului la Arena Platoș, va avea loc, în  29 noiembrie a.c., ocazie cu care se inaugura noul telescaun din staţiune cu o capacitate de transport de 1 000 de persoane/oră.

În weekendul de deschidere, 29 noiembrie  până în 1 decembrie, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 09:00-22:00.

Administratorii resortului de schi şi snowboard promit că în weekendul inaugural al sezonul de schi, pârtiile de schi vor fi  practicabile, stratul de zăpadă estimat va fi de 30 cm de nea artificială.

Imagini live cu starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site Arena – Platos și Panorama Sibiului-Poiana Poplacii

Detalii Pârtii Arena Platoş

Bălea Lac

În Munții Făgăraș, la Bălea Lac, la altitudini de peste 2 000 de metri, se află două pârtii naturale, acestea sunt recomandate pentru cei care caută andrenalină la cote maxime. Pârtiile neamenajate din paradisul alpin sunt recomandate doar schiorilor experimentați, foarte bine antrenați si este recomandat ca în prealabil să consultați echipa salvamont de la fața locului și totodată, să anunțati hotelierul sau cabanierul de programul dvs în ziua respectivă. Stratul de zăpadă este de 40 cm, iar temperaturile din Făgăraș mențin un strat de zăpadă perfect schiului și nu numai.

Detalii Pârtii Bălea

Stațiunea Rânca

Pentru acest weekend, se fac eforturi pentru înăzpezirea artificială a  pârtei de schi  M1, strat de zăpadă naturală între 5 -10 cm.

Detalii partii Rânca

Stațiunea Azuga, se va putea schia în condiții bune pe Cazacu Începători cunoscută de schiori şi localnici Debreczy –  strat de zăpadă artificială 25 cm, în weekend-ul viitor se speră ca va deveni practicabilă şi pârtia de schi Cazacu Variantă.

Detalii partii Azuga

Staţiunea Harghita Băi

Se va putea schia doar pe pârtia Ciskipe , strat de zăpadă estimat 25 cm.

Detalii partii Harghita Bai

Staţiunea Straja

Se fac eforturi de înzăpezire artificială a pârtiilor situate pe vârful Straja , dar se pare ca acestea sunt zădărnicite de temeperaturile ridicate din cursul zilei.

Detalii partii Straja

 

 

*** Informațiile pot suferi modificări , actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top