Skip to main content

Raport despre starea domeniilor schiabile şi  a pârtiilor de schi din România

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

Prima ninsoare din acest seszon nu a dus în zona montană, stratul de zăpadă mult dorit, astfel că si în acest weekend rămân doar câteva pârtii de schi funcţionale

Stațiunea Poiana Brașov

În Poiana Brașov vor fi practicabile pârtiile de schi Kanzel, Sulinar și tronsoane din Lupului şi Drumul Roșu, stratul de zăpadă este între de 15-25 cm, există porţiuni pe Postăvarul care ating grosimea de 30 cm.  Pe pârtia de schi Bradul, stratul de nea este în mare parte artificial, încălzirea vremii poate crea probleme serioase în privinţa operabilităţii partiei de schi Bradul. Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care desrevesc pârtiile de schi râmăn la nivelul anului trecut.

Detalii pârtii Poiana Braşov

Stațiunea Păltiniș

Weekendul trecut sezonul de schi la Arena Platoș a debutat cu un Mega Party, pentru acest weekend se pare, că va fi practicabilă doar pârtia D din cele 5 exsistente în cadrul complexului.

Imagini live cu starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site Arena – Platos și Panorama Sibiului-Poiana Poplacii

Detalii Pârtii Arena Platoş

Stațiunea Azuga

Se va putea schia pe ambele partii administrate de Debreczy, pârtia Cazacu Începători şi pârtia de schi Cazacu Variantă, strat de zăpadă aproximativ 20 cm.

Detalii partii Azuga

Staţiunea Sinaia

Singura pârtie deschisă în Sinaia, este Drumul de Vară, există porţiuni nepracticabile.

Staţiunea Harghita Băi

Se va putea schia doar pe pârtia de schi Ciskipe, strat de zăpadă estimat 20 – 25 cm.

Detalii pârtii Harghita Bai

Topliţa

Începând de sâmbătă se deschide sezonul de schi pe pârtiile de schi aflate în afara oraşului Topliţa.Pe pârtia Bradul există zăpadă naturală de 20-25 cm, iar pe pârtia de schi Măgheruş, cu ajutorul tunurilor, s-a depus un strat de zăpadă de 25-30 cm

Detalii partii de schi Topliţa

Staţiunea Covasna

Se pregătesc instalaţiile de transport si de producere a zăpezii artificiale.

 

Staţiunea Straja

Se fac eforturi de înzăpezire artificială a pârtiilor situate pe vârful Straja. Sâmbătă se va putea schia pa pârtia Constantinescu, este practicabilă în proproţii de 80%.

Detalii partii Straja

Statiunea Cavnic

În Cavnic la Icoana sunt funcţionale pârtiile de schi  Icoana 2 si Icoana 3, stratul de zăpadă este între 25-30 cm. Partia Icoana 2 este practicabilă parţial pe o lungime de 250 metri. La Complexul Roata, s-a acoperit cu ajutorul tunurilor de zăpadă prima pârtie, care, se preconizează că sâmbătă să fie funcţională pârtia de schi Roata 1, celelalte partii din cadrul domeniului schiabil Roata vor intra treptat în proces de înzăpezire artificială. 

Detalii Partii Icoana Cavnic

Transalpina

Chiar dacă se află la altitudini de peste 1 500 m, Transalapina rămâne închisă, în ciuda eforturilor depuse de administrator, vitregiile vremii şi-au spus cuvântul. Dacă inţial ninsese, şi se suplimentase cu ceva zăpadă artificială, ulterior vremea a jucat o festă, după un viscol care a spulberat zăpadă depusă, a urmat o altă suprpriză neplăcută, iar ca paguba să fie totală a plouat, favorizand producerea ghetii. Astfel, la Voineasa avem in loc de pârtii de schi, pârtii de bob sau săniuş.

Detalii Partii Transalpina

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top