Skip to main content

De Ziua Națională, la Alba Iulia va avea loc cel mai mare show pirotehnic

 

Foc de artificii în culorile României – Premieră în România – Proiecții  pirotehnice 3D

Tradiționalul spectacol “Emotion România”, va include în acest an o serie de proiecţii 3D realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice, printre acestea fiind şi “inimi” în culorile naţionale: roşu, galben şi albastru. Spectacolul propus trebuia să se desfășoare anul trecut, dar datorită tragicului eveniment de la Clubul Colectiv, autoritățile locale au fost nevoite să anuleze orice manifestare de culoare și artificii.

 

Proiecții 3D –  inimii în culori tricolore

Spectacolul este programat să înceapă la ora 22.00 și va dura 10 minute. Primăria Municipiului Alba Iulia, alături de una din cele mai prestigioase firme din țară în materie de spectacole priotehnice, Pyro Events Team – Fireworks Design pregătesc un spectacol grandios cu focuri de artificii, culoare și muzică de Ziua Națională.

Firma brașoveană, Pyro Events Team – Fireworks Design va realiza în premieră naţională, primul spectacol cu proiecţii pirotehnice 3D. Publicul va putea urmări live, pe cer, diferite proiecţii realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice. Structurile pirotehnice și punctele de tragere folosite în premieră în România, viziune 3D a spectacolului, includ şi cea mai mare “inimă” proiectată pe cer dar și mai multe inimi în culorile naţionale: roşu, galben şi albastru. 

Pyro Events Team – Fireworks Design este firma care a participat la succesul festivalului Untold, care a avult loc în aceasta vară la Cluj, realizând show-ul de culoare, lumini și lasere.

Față de anii trecuți, spectacolul cu focuri de artificii va avea mai multe puncte de tragere, iar artificiile vor fi în culorile naționale și jocurile acestora vor anima mai multe inimi tricolore. Spectacolul se va încheia cu un moment surpriză care deocamdată este ținut în secret, organizatorii dorind să fie ceva special.

Întregul spectacol pirotehnic va fi însoţit de o coloană sonoră plină de emoție și sunet românesc adecvată momentului sărbătorii de 1 Decembrie.

 

Masă populară – 8 mii de porții de măncare gătită și caldă.

Meniul cuprinde fasole cu cârnați, pâine și vin fiert. Fasole cu cârnați gătită după o rețetă tradițională, în cel mai mare ceaun, vor fi gătite 2 tone de fasole, 1 tonă de cârnați, iar 6 cuptoare vor coace pâinea.

Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.

De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8 000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

 

Pâine pe cuptor și vin din Belșug

Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland. Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8 000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele.

Chefii:

Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova  – Bucătar personal al ES Ambasadorul  SUA la Chișinău

Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară

Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’;; Țăcănit și Ajutoarele Lui»

Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»

Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»

Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’;;Atelier»

Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania

Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București

Chef Gianny Bănuță  – Pitești – chef executive «Bistro27»

Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»

Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»

Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.

Din partea GRILL WORLD România:

Chef Liviu Bosnea

Chef CIOCOIU ȘTEFANIA – coordonator proiect

Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

Întregul spectacol va fi însoţit de o coloană sonoră plină de emoție și sunet românesc adecvată momentului sărbătorii de 1 Decembrie.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top