Skip to main content
Concursul propriu-zis se va desfasura in data de 29 iunie 2013 in statiunea Durau, iar traseul concursului acopera cele mai frumoase zone din masivul Ceahlau.
Proiectul isi propune in primul rand aducerea la startul competitiei a unui numar cat mai mare de participanti (cca. 600) atat din randul alergatorilor cu experienta cat si a amatorilor de drumetii montane, de miscare in aer liber,de intrecere in spiritul prieteniei si al solidaritatii montane.
Un alt scop al proiectului consta in promovarea turismului in zona Lacul Izvorul Muntelui si a Masivului Ceahlau cu o atentie deosebita indreptata asupra statiunii Durau, a traseelor turistice care pornesc din acest loc precum si aducerea in prim plan a obiectivelor vizate in timpul desfasurarii activitatilor specifice: Cabanele Fantanele si Dochia, Schitul Stanile, Schitul Ceahlau, Cascada Duruitoare, partia de ski Durau.

Probele concursului (contra-cronometru si individuale) vor fi in numar de trei si se vor desfasura simultan astfel:

1. Concurs de alergare PROBA AMATOR : lungime 16 km cu ascensiune 1100 metri
pe traseul: Durau-Cabana Fantanele-Vf.Toaca-Cabana Dochia-Cascada Duruitoare-Durau.

2. Concurs de alergare PROBA AVANSAT : lungime 30 km cu ascensiune 2100 metri pe traseul: Durau-Cabana Fantanele-Poiana Nican-Cascada Duruitoare-Piatra Lacramata-La Palarie-Jgheabul lui Voda-Poiana Stanile-Poiana Varatec-Poiana Maicilor-Claile lui Miron-Cabana Dochia-Jgheabul cu Hotaru(doar 900 m)-Jgheabul lui Sterea-Vf.Toaca-Cabana Fantanele-Durau.

3. Intrecerea Copiilor cu inscriere si asistenta la fata locului.

VA ASTEPTAM CU DRAG!
ECHIPA “BATE TOACA”SI ASOCIATIA FUTURE
Website: http://batetoaca.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top