Skip to main content

FAPT CONTINUĂ CARAVANA VACANȚA ÎN ȚARA MEA ÎN JUDEȚUL GORJ

11 OCTOMBRIE 2013

Federația Asociațiilor de Promovare a Turismului din România (F.A.P.T.) continuă  Caravana "Vacanța in țara mea " in vederea promovării destinațiilor românești, acțiune derulată printr-o serie de  infotripuri organizate de către asociațiile regionale de promovare membre FAPT, in parteneriat cu ANAT.

După o serie de infotripuri organizate pe Litoralul Românesc, Delta Dunării, Râsnov, Bucovina si Prahova, acum este randul Asociației de Turism Gorj să organizeze o astfel de acțiune.

 

Cu această ocazie, județul Gorj va fi gazda unei delegații de jurnaliști straini si experți in turism care vor veni pentru o vizită documentară, in vederea susținerii proiectului „Mărul de aur pentru oraşul lui Brâncuşi”. Această distincție este echivalentul premiului Oscar in domeniul turismului și se acordă de către FIJET (Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor în domeniul Turismului). În urmă cu câţiva ani, această asociaţie de profesionişti a adus României 3 premii „Golden Apple”, sau „Pomme d’Or”, ele fiind decernate Zonei Mărginimea Sibiului, Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, respectiv companiei Blue Air.

 

In cadrul acestei acțiuni de promovare, cei prezenți vor vizita locații precum: orașul Gorj, Peștera și Mănăstirea Polovragi, Casa Memorială a lui Constantin Brâncuși, Mănăstirea Tismana, Muzeul Satului de la Curtișoara, precum și alte locații în cadrul cărora s-au conservat atât cultura cât și tradițiile gorjene.

 

La această acțiune importantă va fi prezentă și dna. Corina Martin, Președintele Federatiei Asociațiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.), care va participa la toate cele 4 zile de infotrip, alaturi de oficialitățile locale și cele centrale.

 

Declarație Corina Martin, Președinte FAPT: „Federația F.A.P.T. continuă Caravana de promovare a destinațiilor turistice românesti, de această dată, de către Asociația de Turism Gorj, cu sprijinul autoritaților locale și al agenților economici locali, precum si al Autorității Naționale pentru Turism. Considerăm că organizarea acestui infotrip ajută la promovarea celor mai importante elemente de interes turistic ale județului Gorj și la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare turistică în zona. În calitate de Președinte al Federației F.A.P.T. susțin efortul depus de catre Asociația de Turism Gorj și faptul că, in anul 2014, „Mărul de aur” merită să fie adus acasă la Brâncuși.”

 

Laura Dragu Popescu, Președinte Asociația de Turism Gorj : Astăzi așteptăm in Gorj delegația internațională FIJET, dar și oaspeți de seamă din România ! Au fost invitați în Gorj ”Să trăiască Povestea Gorjului, explorând Grădina Carpaților” cu speranța că ceea ce ne-a lasat Brâncuși merită să primească premiul ”Mărul de Aur” pentru inedit, originalitate, unicitate și autenticitate. …Brâncuși a iubit natura, a iubit neamul românesc, a iubit oamenii din viața lui! Din prea multă iubire s-a născut intreaga sa creație. Înzestrat cu mult Har de la Dumnezeu, ultimele lucrări din Opera sa le-a lăsat moștenire gorjenilor la Tg-Jiu…Pentru că și noi îl iubim pe Brâncuși, vă invităm pe urmele pașilor lui în acest tărâm de poveste, in Gorjul Istoric și Pitoresc!”

Manifestările din cadrul infotripului se defasoară timp de 4 zile, fiind programate zilnic diverse evenimente ce au drept scop promovarea judeţului Gorj. Detalii despre program le regăsiți in atașament.

INFOTRIP ,,TRAITI POVESTEA GORJULUI IN GRADINA CARPATILOR’’-Documentare FIJET

 

,,Lucrurile nu sunt greu de facut, cel mai greu este sa te pui in starea de a le face.’’ (Constantin Brancusi)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Desfasurator Program Infotrip ,,Traiti Povestea Gorjului in Gradina Carpatilor’’ in GORJ

Prima zi, Vineri, 11.10.2013 – Ghid si asistenta turistica

Ora 6.45 – Plecare din Bucuresti de la Phoenicia Grand Hotel

Ora 10.30 – 11.00– Intalnire la intrare in judetul Gorj

  • Paine, sare si cozonac

  • Tuica in plosca si cani de lut, vin

Invitatii vor fi intampinati de: Oficiali ai Comunei Polovragi, Oficialitati Judetene, membri ai A.P.P.T. Gorjul, Grupul de fluierasi ai Ansamblului ,,Cheile Oltetului’’

Ora 11.30 – 12.00 – Scurta vizita pe Cheile Oltetului si la Pestera Polovragi sau Pestera lui Zamolxes – ,,Campul Vrajit’’ – ghid Pestera Doamna Felicia Popescu.

Ora 12.15 – Prezentarea Manastirii Polovragi

Ora 12.30 – 13.30 – Pranz specific la Manastirea Polovragi, aproape de rugaciune, unde cu ganduri curate, in smerenie, sa aducem multumire Domnului pentru tot si pentru toate si in special pentru sanatate !

Ora 13.30 – 15.45 – Plecare din Polovragi pe traseul – Ranca – Transalpina pana la km 34,8 – plecare spre Tg-Jiu.

Ora 17.00 – 18.30 Sosire Tg.Jiu – Debarcare Podul Jiului – Gradina Publica.

Vizita in oras va incepe dupa debarcarea la Podul Jiului, pod la care s-au dus lupte crancene unde au participat femei si copii, aproape toata populatia orasului in anul 1916, in primul razboi mondial. Se va merge pe jos pe Aleea Jiului, in Gradina Publica, cu popas la Masa Tacerii. Aici vom fi asteptati de reprezentanti ai Centrului Brancusi si de un Oficial al Primariei. Dupa cuvintele de bun venit, ne deplasam pe Aleea Scaunelor spre Poarta Sarutului… apoi pe Axa Brancusi spre Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel pana la Parcul Coloana Infinitului. Aici, dupa scurte alocutiuni, va avea loc deschiderea oficiala a Evenimentului. Imbarcare pentru cazare.

Ora 19.00 – Cazare

Ora 20.00 – Cina Gorjeneasca pe Insulita.

Atmosfera va fi intretinuta de un taraf al Scolii Populare de Arta Tg-Jiu. Invitatul serii va fi Domnul Profesor instrumentist – naistul Stefan Popescu – participant la o editie a emisiunii ,,Romanii au talent’’.

A doua zi , Sambata, 12.10.2013

Ora 08.30 – 09.30 – Mic dejun

Ora 09.30 – Imbarcare autocar.

Ora 10.00 – 11.00 – Vizita Casa Memoriala Constantin Brancusi de la Hobita.

Ora 11.00 – 12.00 La Liceul Pestisani – participare la Festivalul Raciturilor.

Ora 12.30 – 13.30Masa de pranz in localitatea Tismana la Vila Ursu.

Ora 13.30 – 14.30 – Vizita Manastirea Tismana

Ora 14.30 – 15.30 – Vizita Pastravaria Tismana

Ora 16.00 – 17.00 – Scurta deplasare pe Cheile Sohodolului – Nari si Inel

Ora 18.00 – 19.00 – Vizitarea Muzeului de Istorie ,,Alexandru Stefulescu’’

Ora 19.30 – Sosire la Hotel

Ora 20.00 – Cina

 

A treia zi, Duminica, 13.10.2013

Ora 08.30 – 09.30 – Mic dejun

Ora 09.30 – 11.00Ghid si asistenta turistica realizata de Domnul Profesor Nichifor Gheorghe Director la Colegiul ,,Ecaterina Teodoroiu’’ Tg-Jiu. Deplasare in Centrul Orasului la Mausoleul Ecaterina Teodoroiu, scurt popas si prezentare Biserica Sfintii Voievozi (edificiu inedit, cu filozofi pictati in loc de Sfinti).

Ora 11.00 – 12.00 – Deplasare la Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, vizita si prezentare.

Ora 12.30 – 13.00 – Deplasare la Manastirea Lainici, prezentare Manastire

Ora 13.30 – 14.30 – Masa de pranz

Ora 15.00 – 17.00 – Vizita – Muzeul Satului de la Curtisoara cu popas la Casa Gheorghe Tatarascu.

Ora 17.30 – Sosire la Hotel.

Ora 19.30 – Cina

A patra zi, Luni, 14.10.2013

Ora 08.30 – 09.45 – Mic dejun

Ora 10.15 – 11.30Intalnire in Sala Maura de la Consiliul Judetean cu Oficialii Judetului si Primariei Tg-Jiu.

Ora 12.00 – 12.30 – Eliberarea camerelor

Ora 13.00 – 14.00 – Masa de pranz

Ora 14.00 – Imbarcare pentru plecare spre Bucuresti.

« Exista printre noi oameni care cred in vise. Cu timpul, unii inebunesc iar altii devin legende.

Citim mereu povestile unor astfel de oameni, povesti despre viata lor. Despre razboiul pe care l-au dus in fiecare zi cu altii si despre razboiul pe care l-au dus in fiecare zi cu ei insisi. Despre cum si-au cautat rostul pe lume si despre ce au gasit acolo. Despre cat adevar si cata minciuna exista in fiecare. Si mai ales despre cata viata exista in vis ! »

Ion Cepoi

V-am invitat in Gorj ”Sa traiti Povestea Gorjului, explorand Gradina Carpatilor”  cu speranta ca ceea ce ne-a lasat Brancusi merita sa primeasca  ”Marul de Aur” pentru inedit, originalitate, unicitate si autenticitate.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top