Skip to main content
”Zburători” Români la Nishny Tagil (Rusia)

Echipa României de sărituri cu schiurile, participă în perioada 16-17 martie a.c., la finala masculină de cupă continentală de la Nishny Tagil.
Participarea tinerilor icari români pe trambulina Tramplin Stork, aflată în orașul de dincolo de Urali, reprezintă un test util pentru acomodarea acestora cu ”suflul” unei competiții internaționale.
Dimensiunea trambulinei Tramplin Stork  este de 135 m, iar punctul de construcție este K 125m.
Complexul Nizhny Tagil din regiunea Sverdlovsk, este cel mai important centru de pregătire pentru sportivi de la disciplinele: sărituri cu schiurile și combinata nordică din Rusia. Centrul sportiv de la Nizhny Tagil a fost construit în 1970, fiind prevăzut cu cinci trambuline (K 110, K 90, K 40, K 20, K10) .
În vederea organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, pentru a asigura o pregătire perfectă proprilor sportivi care o vor reprezenta la Soci, din 2009, Rusia a demarat un program dezvoltare a  infrastructurii sportive, dar și un program de educare și  popularizare a săriturilor cu schiurile.
În cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii sportive, la Nishny Tagil s-au construit alte patru trambuline: K 120, K 90, K 60 și K 40. Rușii au ridicat o tribună care poate primi peste 2.000 de spectatori.
Investiția de la Nizhny Tagil se ridică la aproximativ 2 miliarde de ruble (50 de milioane de euro), în cadrul complexului s-au construit mai multe teleschiuri, un poligion și trasee de schi fond, precum și un hotel destinat exclusiv sportivilor.

11.03.2013, ora 13:20

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top