Skip to main content

Anul acesta, Moș Crăciun în România va apela la alt mijloc de transport pentru a aduce daruri copiilor.  Vremea se află într-un proces ușor de încălzire care va duce la topirea brumei de zăpadă care a mai rămas ici colo.

În nota, care ne-a obșnuit evenimentele nu tocmai bune, ale acestui an, nu doresc să încalce regula. Astfel, Sărbătorile de iarnă, în lipsa zăpezii, nu vor avea farmecul mult dorit de marea majoritate a celor care au așteptat un an întreg acest moment. În zona montană vor fi fulguieli slabe, în depresiuni va persista ceața și temperaturile scăzute, iar în vestul și sudul țării nu este exclus să plouă.

Iarna aceasta nu se anunță un sezon bun pentru cei care au afaceri legate de sporturile de iarnă, practic nu vor exista ninsori abundente cel puțin până în luna februarie, iar pârtiile care vor reuși să funcționeze sunt cele care se află în zona înaltă a munțiilor sau cele în zone depresionare și dispun de instalații moderne de înzăpezire artificială.

Ceva ninsori se vor semnala, în perioada 2-3 ianuarie 2014, dar nu vor fi cantitative, ci mai degrabă menite să ne amăgească în ultimele zile de vacanță. Stratul de nea depus nu va avea șanse să persiste prea multe zile. Izolat în zonele montane se va depune un strat de zăpadă de maxim 15 cm.

Imediat după Bobotează, în intervalul 08-15 ianuarie 2014, se așteaptă un nou episod de ninsori, dar acesta nu va cuprinde toate zonele țării. Singura zonă din țară care probabil se va bucura de omăt din abundență, va fi Maramureș, unde este așteptat să ningă peste 50 cm, Apuseni și Bucovina 30 cm de nea. Stratul de zăpadă se va depune în reprize în intervalul amintit.

 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top