Skip to main content

Statiunea Vatra Dornei datorita reprezinta destinatia ideala pentru a evada din cotidianul traseelor turistice clasice, puteti încerca ineditul turelor de aventura si privit din alt unghi, frumoasele peisaje ale muntilor Calimani, Giumalau , Rarau, Bistritei si Suhard. Turismul  activ si de recreere ofara ambianta necesara destinderii prin practicarea  diferitelor forme care  completeaza o simpla drumetie montana. Peisajele  si traseele turistice sunt abordate din alt unghi, folosind alte capacitati fizice, decât simplul mers pe jos, perspectiva fiind cu totul inedita.  Complexitatea si dificultatea practicilor se rezuma în final la optiunea directa si stricta a turistilor, functie de vârsta, capacitate fizica sau sanatate, antrenament si cunostinte în domeniu sau nu. Cel mai bun exepmlu îl constituie persoanele care au depasit cu vrednicie vârsta de 60 de ani si care au terminat cu bine traseele propuse, facând obiectul discutiei unor alte ture mai dificile si mult mai complexe.

    1.  CLIMB HOBBY  – Stanca Alpina Dorna 1          Aflata in statiunea Vatra Dornei, (15 min pe jos din centru) stanca alpina Dorna 1 ofera posibilitati multiple doritorilor in initiere alpinism.

     2.  ESCALADA SI TEHNICI ALPINE

  • Stanca Rusca  (escalada si bouldering ) – 13 km. Vatra Dornei 

  • Pietrele Doamnei – Masivul Rarau – (escalada si alpinism).

  • Traseu turistic desfasurat pe verticala unei stanci utilizand tehnici specifice alpinismului. Grad scazut de dificultate, garantia parcurgerii unor peisaje inedite. Lungimea traseelor variaza de la 20 m la  80 m. Cazarea poate fi asigurata in cort, hotel sau cabana turistica.

3. GHID SCHI TOUR (doar pentru turistii care dispun de echipament propriu)

Statiunea Vatra Dornei este marginita de 4 masivi montane importante: Giumalau, Calimani, Suhard si Bistritei. Traseele principale de creasta ofere posibilitati deosebite de practicare a schi turului. Deschidem posibilitatea parcurgerii traseelor clasice de vara si in anotimpul rece având posibilitatea de a admira peisajele altadata pline de soare in timpul iernilor adevarate bucovinene.   

4.    RIVER RAFTING  (3 -15 pers) : râul Bistrita, ture de 1 zi sau 2 zile de cate 5 ore/zi. Functie de adancimea apei, plecarea se poate face din centrul statiunii Vatra Dornei, sau din Cheile Zugreni.

Placerea de a te plimba pe carari de ape  în ambianta deosebita, placerea unei odihne binemeritate pe malul apei la un foc domol cu iz de fum si slanina perpelita.

5.    VIA FERRATA + TIROLIANA  

Tiroliana:  traversarea râului Dorna  cu ajutorul unor scripeti.

Via ferrata: traversarea raului Dorna pe 2 cabluri paralele în plan vertical.

Ambitia de a reusi si a învinge propriile temeri si curajul pentru a încerca  senzatii posibile numai sub o îndrumare avizata.

„Atelierele” de  Via ferrata si Tiroliana sunt montate chiar în centrul statiunii Vatra Dornei constituie deliciul multor turisti sositi        

6. .  TURISM ECVESTRU

Plăcerea parcurgerii unor trasee turistice călare, deosebita plăcere de a împărţi peisajele alături de nobilele animale, testarea capacităţii de rezistenţă.

7.    TEAM BUILDING

Priceperea de a folosi si dezvolta capacitati si calitati ale oamenilor de diferite conditii  si posibilitati fizice si cognitive. Maestria de a le aduna si folosi într-un unic mod: spiritul de echipa.

Puteti participa în cadrul unei echipe  la parcurgerea mai multor activitati descrise mai sus pe parcursul mai multor zile, în cadrul unui program bine pus la punct de echipa noastra, adaptat functie de capacitatile si cunostintele în domeniu ale întregii echipe.

TARIFE ORIENTATIVE :

RAFTING:
2 pers  – 50 E/pers
3 (inclusiv) pers – 44 E/pers
5  (inclusiv si peste) pers – 40 E 

IN ACESTE PRETURI ESTE INCLUSA SI MASA DE PRANZ

 

VIA FERRATA + TIROLIANA + CLIMB HOBBY
2 pers – 30 E/pers
3 pers (inclusiv) – 28 E/pers
5 pers (inclusiv) – 25E/pers
peste 5 pers  – 20 E/pers

ALPINISM  – RARAU
2 pers – 70 E / pers
3 pers (inclusiv) – 68 E/pers
4 pers (inclusiv) – 65 E/pers
IN ACESTE PRETURI ESTE INCLUSA SI MASA DE PRANZ

GHID MONTAN
pana in 5 pers inclusiv  – 20 E / grup
5 – 10 pers – 25 E /  grup

MONITOR SCHI

10 E/ora /pers

2 – 5 pers: 7.5 E/pers

 

TURISM ECVESTRU

6 E/pers/ora

 

PLIMBARE CU ATV

100 lei/atv/oră

REZERVĂRI: TEL. 0726 686687
 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top