Skip to main content

Zona viticola Dealu Mare devine destinație de top pentru cicloturismul în România – un proiect pilot initiat de Carpathian Tourism Cluster.


 Faimoasa regiune viticolă Dealu Mare, cuprinsă pe teritoriul judetelor Prahova si Buzău, va deveni una din cele mai atractive destinatii pentru cicloturism. Un proiect pilot a fost lansat de către Carpathian Tourism Cluster Romania, o retea inovativă de parteneri ce promovează turismul în zona carpatică. Colaboratori ai proiectului intitulat „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” sunt Cycling Romania, asociatia de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance si mai multe municipalități din zona Dealu Mare.


Noul „Traseu Cicloturistic Dealu Mare” traversează cele mai frumoase portiuni ale regiunii Dealu Mare, oferind turistilor pe bicicletă o minunată ocazie de a se bucura de cultura specifică locală, tradițiile culinare si oenologice si bogățiile naturii. Traseul începe lângă Ghighiu si se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, Urlați, Ceptura, Tohani, Săhăteni, Pietroasele si Merei. În cramele de aici vor fi posibile degustări de vinuri, în timp ce în Buzău turiștii vor putea lua parte la o adevărată aventură culinară, participând la o vânătoare de trufe în pădure.


Cateva mănăstiri încântătoare pot fi vizitate la Ghighiu, Vărbila, Jercălăi si Ciolanu. Alte puncte de interes pentru turisti sunt siturile arheologice (mormintele tracice de la Naeni, asezările romane de la Pietroasele), muzee traditonale de artă (conacul Bellu din Urlați), produse de la stână (Năeni), linistea pădurilor de stejar (Plopu) si stațiunea balneo-climaterică (apă sărată de la Sărata Monteoru).


„Traseul Cicloturistic Dealu Mare” are o lungime de 140 km si poate fi parcurs în cinci zile de către ciclistii cu nivel mediu de pregatire fizică, având în vedere că terenul este atât plat, cât si deluros.


Proiectul are ca ținte si turistii care vin pentru o zi sau pentru un întreg weekend din Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Proiectul Dealu Mare include editarea de hărți pentru cicloturism si organizarea de evenimente cicliste si competiții pentru promovarea regiunii pe teritoriul României si în afara sa.


Începând cu 2011 se vor efectua ture organizate asigurând biciclete, ghid turistic, transport, cazare si masă.


Mircea Crisbăsanu, coordonatorul proiectului si manager al Cycling Romania este de părere că zona Dealu Mare are numeroase avantaje si arată un potențial pentru cicloturism în continuă crestere: „Punctul de start al traseului este aproape de Bucuresti, la doar 60 km distanță, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil usurate de construirea sectorului de autostradă Bucuresti – Ploiesti. Traficul rutier de-a lungul traseului este redus, acest aspect oferind ciclistilor sansa de a admira pe deplin frumosul peisaj cu specific colinar. Calitatea drumurilor este bună, în timp ce clima este excelentă pentru cicloturism, întrucât zona este amplasată de-a lungul paralelei 45, asemenea nordului Italiei sau regiunii Bordeaux.


Proiectul „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” este un proiect pilot si parte a strategiei de dezvoltare a cicloturismului inițiată de Carpathian Tourism Cluster Romania.

 


Informații detaliate:Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top