Skip to main content

Pentru prima oară Ţinutul Secuiesc va fi prezent la expoziţia ROMEXPO, târg aflat la cea de-a XXII –a ediţie. Judeţele Harghita şi Covasna vor participa pentru prima dată în colaborare la eveniment.

Pe lângă faptul că cele două judeţe îşi prezintă agenda turistică la un stand comun denumit generic Ţinutul Secuiesc, ele îşi întâmpină vizitatorii şi cu numeroase oferte specifice, concrete.

Astfel Consiliul Judeţean Harghita împreună cu 13 operatori de servicii din domeniul turismului din judeţul Harghita, consiliul Local Sovata, judeţul Mureş alături de Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Turism din Judeţul Covasna şi operatori de servicii turistice din judeţul Covasna vor prezenta obiective turistice din Ţinutul Secuiesc şi vor expune materiale promoţionale reprezentative regiunii în sala principală a expoziţiei, pe un stand de 100 de m2 conceput cu un design unic.

Vizitatorii vor avea ocazia de a vedea numeroase lucruri interesante în cadrul standului. Amatorii sporturilor de iarnă vor fi invitaţi de un om de zăpadă în munţii din Harghita şi Covasna, vizitatorilor li se va propune să încerce mustaţa secuiască, iar piramidele din sticle cu apă minerală vor simboliza oferta variată de apă minerală ce va ostoi setea turiştilor obosiţi. Tradiţiile secuieşti vor fi prezentate la faţa locului de către meşteşugari, cei interesaţi putând asista la confecţionarea articolelor artizanale din piele sau ceramică. Vizitatorii se vor putea informa şi cu ajutorul info-chioşcurilor special amenajate, cutreierând virtual obiectivele turistice ale Ţinutului Secuiesc.

Spaţiul necesar pentru amenajarea standului comun al județelor Harghita și Covasna – Ţinutul Secuiesc a fost pus la dispoziţie de către Ministerul de Turism.

14.10.2009

 

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top