Skip to main content

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii 2021

Timișoara –  Capitală Europeană a Culturii 2021

Candidatura orașului Timişoara a fost declarată marea câștigătoare  a titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Timișoara este orașul din România, desemnat și recomandat să fie Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunţat un juriu internaţional delegat al UE, astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti, la sediul Bibliotecii Naţionale a României.

RomâniaTuristică.ro a  avut dreptate și a anunțat de la bun început cine va fi câștigătoarea, după analiza tuturor dosarelor de candidatură.

Presa locală din România a vociferat că RomaniaTuristică.ro a prezentat un clasament în urma parcurgerii dosarelor de candidatură, iată ca juriul independent format din experți internaționali, a confirmat același lucru, care noi îl susțineam de la bun început, încă din decembrie 2015.  Timișoara va fi câștigătoarea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021

Timișoara pleaca ca candidat favorit pentru câștigarea titlului din faza preselecției. 

Proiectul depus este simplu și la obiect și este considerat eligibil de-a fi realizat. Timișoara dispune de un patrimoniu cultural vast care îî permite să alcătuiască o agendă multiculturală, iar agenda evenimentelor propuse este deja într-o fază foarte avansată.

Timisoara vrea sa devină o comunitate puternică, prin promovarea tuturor etniilor, în cultură. Pentru asta, are nevoie de implicarea oamenilor, astfel că unul dintre mesaje este "Aprinde Flacăra din Tine".

Luminează orașul prin tine va fi motto-ul Timișoarei

La data depunerii dosarelor de candidatură, echipa RomâniaTuristică.ro acordase dosarului de candidatură a orașului Timișoara cel mai mare punctaj, nota 9,5 .

Timișoara –  orașul declarat Capitală Europeană a Culturii, va primi premiul Melina Mercouri dar și o susținere financiară în valoare de 1 500 000 euro, plus posbilitatea de atrage zece de milioane de euro pentru o serie de evenimente și acțiuni culturale, cât și posibilitatea de-a obține finanțări nerambursabile pentru  refacerea monumentelor arhitecturale și punerea în valoare a patrimoniului istoric și cultural.

Ruga Timișoarei a dat roade !

„Ruga Timişoarei” este o sărbătoare importantă pentru Timişoreni, ea se ţine cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane. Sfântul Ierarh Iosif de la Partoş, este cinstit cu mare evlavie în fiecare an la 15 septembrie.

Sfântul Ierarh Iosif de la Partoş a fost Mitropolit al Banatului.

Religia şi cultivarea tradiţiilor locale sunt două elemente care se regăsesc la tot pasul în oraşul de pe Bega.

Putem spune că rugiile timișorenilor adresate Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş au ajutat orașul să câștige titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top