Skip to main content

 

Ministrul Elena Udrea a vizitat astăzi, 11 decembrie 2011, localitatea Voineasa din județul Vâlcea, pentru a verifica stadiul lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil din stațiunea Vidra.

 

Proiectul are o valoare totală de 140 mil. lei și a demarat în vara acestui an. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului asigură finanțarea proiectului, în timp ce beneficiarul, Consiliul Local Voineasa, gestionează atribuirea și urmărirea contractelor aferente implementării proiectului.

 

Vorbim despre o stațiune abandonată după 1989, cu un potențial turistic extrem de important. Atunci când am inclus proiectul în programul MDRT de dezvoltare a infrastructurii de turism, am avut în vedere faptul că el va contribui la relansarea economică a întregii regiuni. Construim, practic, de la zero, un domeniu schiabil integrat, a cărui exploatare ulterioară va aduce beneficii comunității locale și județului Vâlcea", a declarat ministrul Elena Udrea.

 

Stadiul actual de execuție a proiectului este de circa 70%, urmând ca prima etapă să fie finalizată în primăvara anului 2012, când vor fi deschise pentru public pârtiile de schi. Ulterior, până la sfârșitul iernii 2012-2013, se vor finaliza și celelalte componente ale proiectului.

 

Lucrarea constă în realizarea a 4 pârtii de schi cu o lungime totală de 9 km, prevăzute cu sistem de înzăpezire și instalații de transport pe cablu care totalizează peste 5 km (telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m și o telegondola de 3 km cu stație intermediară). Tot în cadrul proiectului vor fi realizate spații adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 locuri și un refugiu salvamont la cota 1975 m.

 

Pe lângă faptul că vizitatorii vor beneficia de peisaje specific montane, stațiunea este amplasată într-o zonă cu condiții meteorologice propice practicării sporturilor de iarnă, cu zăpadă din octombrie până în aprilie. În plus, accesul este  asigurat de infrastructura rutieră deja existentă, respectiv de DN 7A, drum național ce face legătura între DN1 și Transalpina.

 

Vizita ministrului Elena Udrea la Voineasa a inclus discuții cu prefectul și reprezentanți ai autoritățile publice, unul dintre aspectele abordate fiind situația juridică a clădirilor cu destinație turistică administrate de sindicate, în prezent abandonate.

 

                                           Comunicat de presa MDRT – 11.12.2011, ora 22:12

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top