Skip to main content

 Staţiunea balneoclimaterică Sângeorz-Băi în plin proces de modernizare

     Potrivit autorităţilor locale, prin implementarea a două proiecte, oraşul Sângeorz Băi va fi modernizat, redevenind ceea ce a fost odată, adică staţiune balneoclimaterică de interes naţional. Lucrările de modernizare au demarat la începutul anului şi se aşteaptă ca acestea să se finalizeze până în decembrie 2012. Primul proiect, finanţat din fonduri europene, este rezultatul unui parteneriat între Primăria Sângeorz-Băi şi Primăria Turda, care au colaborat pentru atragerea de fonduri europene în scopul îmbunătăţirii infastructurii celor două oraşe. Graţie acestui proiect, Uniunea Europeană a alocat 30 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii oraşului Sângeorz-Băi, lucrările incluzând străzi, trotuare, pavaje şi parcări.

Prin ce de-al doilea proiect, finanţat din Fondul pentru Mediu, va fi modernizat parcul din centrul staţiunii prin amenajarea de spaţii verzi, montarea unei instalaţii noi de iluminat, a unei instalaţii subterane de irigare, înlocuirea băncilor, valoarea investiţiei ridicându-se la 400 000 de lei.

Staţiune balneoclimaterică de interes general, cu 9 izvoare minerale, Sângeorz-Băi a cunoscut o dezvoltare deosebită în anii socialismului, dar după Revoluţia din 1989, aceasta a intrat într-un puternic declin, atât în ceea ce priveşte baza de cazare, cât şi a numărului de turişti.

Cristina Rusu

29.08.2011, ORA 17:00

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top