Skip to main content
    În perioada 23 – 25 iulie a.c., cetatea – oraş Sighişoara a fost gazda deja cunoscutului Festival de Artă Medievală, ajuns la a XVIII-a ediţie.
  Pe durata Festivalului de Artă Medievală, străduțele cetății au fost neîncăpătoare pentru miile de turiști care au dorit să ia parte la acest inedit eveniment. În fiecare piață din interiorul cetății s-au reprodus momente din viața medievală a burgului.
  Festivalul în sine a fost organizat de către Primăria municipiului Sighișoara și Asociatia Turistica Sighisoara, aducându-şi aportul prin reprezentanțiile lor cele 13 ordine, dintre care amintim: Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Ordinul Cavalerilor Cetăților Bârsei, Ordinul Cavaleilor Lup din Târgu Mureș, Ordinul Dragonilor de Transilvania din Cluj, Garda de Bistrita, Ordinul Cavalerilor Cerb, Ordinul Mușatinilor și Basarabilor s.a. Au expus lucrări de artă artiști locali și invitații lor.
  Sighișoara asediată
Ca în fiecare an, festivalul s-a bucurat de un real succes, dovadă cei peste 20 000 de vizitatori care au luat cu asalt cetatea Sighişoarei, în cele 3 zile, această cifră fiind rezultatul biletelor vândute de organizatori.
  Participanții la eveniment au putut asculta muzica medievală, au putut deprinde  arta mânuirii armelor. Cei mai romantici au facut câtiva pasi in arta dansului medieval si au participat la parada costumelor medievale.  Cei mici au  fost cursanti la Scoala de   tras cu arcul, sau delectat cu piese de teatru, jonglerii, jocuri si concursuri medievale.  Iar nu în ultimul rând trebuie spus, că s-au   pus în scenă, o serie de reprezentații ale vremurilor medievale, cum ar fi  arderea vărjitoarei, lupte și turniruri cavalerești. Astfel, pe parcursul celor trei zile, vizitatorii s-au putut bucura de privilegiul de a asista la un eveniment unic în Europa.
  Reproducând un spot publicitar, în concluzie putem spune că atmosfera festivalului a fost următoarea: ”Cavalerii s-au întors acasă în Cetatea Sighisoarei, sărbătoarea a început cu o mare paradă formată din nobilii cavaleri, domnițe, actori, menestreli și meșteșugari.
De-a lungul celor trei zile s-au peceltuit hrisoave, s-au bătut arme, s-au prezentat armuri și s-a confecționat marele car al jertfei pentru cea mai măreață victorie a cavalerilor.
Actorii au încantat publicul, prin farsele lor.
Menestreli prin cântări au dat ritmul bucuriei.
Dansatori, stegarii și toboșari au arătat adevăratele mișcării ale unui ritual de sărbătoare.
Festivalul s-a încheiat cu un ritual prin retragerea cu torte, prin care cavalerii, au predat cetatea edililor, jurând ca nu vor mai lăsa niciodată cetatea fără apărare”.
 
Publicat la 27.07.2010, ora 12: 30
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top