Skip to main content

Se inaugurează pârtia de schi Rarău

 

Cea mai importantă investiție în domeniul turismului din Moldova, în valoare de 15 milioane de euro, a fost finalizată!

Pe data de 5 IANUARIE 2019, primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, invită câmpulungenii, sucevenii și toți iubitorii sporturilor de iarnă la inaugurarea pârtiei de schi din Masivul Rarău. La eveniment va participa şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Domeniul schiabil Rarău ar trebuie să aibă o lungime totală de 4,7 kilometri, cu trei pârtii de schi cu grade de dificultate diferite, instalație de iluminat de tip nocturnă, transport pe cablu de tip telegondolă cu opt locuri și instalații de zăpadă artificială, în condițiile în care pe primul tronson de aproximativ 1.400 m, este zăpadă cinci luni din an. Numai că pentru acest sector este o problemă – se află într-o arie protejată și nu se știe dacă se va mai face sau când se va mai face.

Pârtia are o lungime de 2.850 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpadă.

Pârtia de schi Rarău va fi cea mai mare din nordul țării. Domeniul schiabil va fi administrat de firma Rarău Alpin.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top