Skip to main content

Administratorul domeniului skiabil din Sureanu a finalizat lucrarile si inspectia tehnica la noua instalatie  de transport pe cablu. Instalatia este un telescaun cu  2 locuri si va  parcurge un traseu pe o lungime de 1 650 metri, cu o capacitate de transport de 1 200 persoane/ora.
Vineri, daca vremea se va imbunatiti, avand in vedere ca ninge abundent si este viscolita zapada, va functiona telescaunul, cu aceasta ocazie se va da in exploatare si cele doua noi partii de ski de pe varful Ausel.


Detalii tehnice partii Ausel, aici.


Conform prognozei meteo, pentru acest weekend sunt anuntate doar ninsori usoare, in aceste conditii vremea va fi favorabila functionarii telescaunului si practicarii schiului pe toate partiile de la Sureanu.


Practic prin amenajarea a  inca 2 partii de ski, domeniul skiabil de la Sureanu s-a extins si-a devenit unul dintre cele mai mari din tara, totalizand peste 10 km de partii de ski, ocupand o suprafata schiabila de peste 45 ha.


Investitia este laudabila, daca amintim ca toate aceste lucrari au fost suportate de catre un investitor privat din zona Alba, iar alte domenii skiabile cu "pretentii" din tara facute pe bani publici nu sunt functionabile la capacitate totala.


Dificultatea partiilor din cadrul domeniului skiabil sunt in mare parte, usoare spre medie.
In urma ninsorilor din ultima vreme, stratul de zapada in medie pe partiile de la Sureanu este intre 60-70 cm.


Se fac eforturi pentru montarea unui webcam, fiind in faza de montare infrastructura de fibra optica Romtelecom pentru serviciul Clicknet.


In ce priveste taxarea aceasta va suferi modificari, in privinta modului de comercializare in sensul ca se vor emite carduri magnetice cu utilizare comuna pentru toate instalatiile de transport pe cablu, urmand ca in functie de instalatia de transport pe cablu utilizata sa fie anulate la o urcare un numar de puncte.


Tarife10 lei – O urcare + o coborare cu telescaunul

– Abonamente cu puncte –
Numar puncte Adulti
(lei)
Copii
(lei)
Valabilitate
3 15 10 Tot sezonul 2011/2012
6 25 20 Tot sezonul 2011/2012
12 45 40 Tot sezonul 2011/2012
20 60 55 Tot sezonul 2011/2012

– Abonamente pe timp –
Durata Adulti
(lei)
Copii
(lei)
Valabilitate
1 zi 85 80 In ziua respectiva
1 ora 25 20 In ziua respectiva
2 ore 45 40 In ziua respectiva
4 ore 65 60 In ziua respectiva  • Pe fiecare instalatie se puncteaza separat: teleschiuri – 1 punct, telescaun – 2 puncte
  • Este interzisa pastrarea cartelelor magnetice langa telefoanele mobile, existand riscul demagnetizarii. Cartelele demagnetizate sau nefolosite in intregime nu se schimba.
  • Persoanele cu varsta de maxim 12 ani beneficiaza de abonamentele pentru copii

 


                                                  11.01.2012, ora 17:40

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top