Skip to main content

Se extinde Domeniul schiabil din Straja

 

De duminică, în stațiunea embelmă a Văii Jiului, la Straja s-a deschis o nouă pârtie de schi adresată începătorilor. Pârtia Baloo este de dificultate ușoară are o lungime de 100 metri, fiind deservită de un baby lift.

Anul acesta, una din cele mai mari școli de schi din zonă, pune la dispoziția, celor interesați să deprindă tainele sporturilor de iarnă, 25 de monitori atestați.

Sezonul acesta Scoala de Schi și Snowboard din Straja dispune de 25 de monitori atestați iar costul unei lecții de schi este de 30 lei/ora.

Domeniul schiabil din Straja numără în prezent 13 pârtii de schii cu grade diferite, însumând aproximativ 25 km.

Denumirea pârtiei este după Baloo, ursul emblemă al statiunii Straja, pârtia destinată începătorilor, fiind situată chiar lângă țarcul în care se află ursul Baloo.

Așadar cei mici după o tură pe schiuri pe pârtie, pot să se amuze un pic în compania lui Baloo sau să încerce o mică scenetă, avându-l protagonist pe Baloo din Cartea junglei.

În prezent în Straja se schiază pe toate pârtiile aflate pe platou, iar stratul de zăpadă bătătorit este de minim 25 cm.

Administratorul stațiunii, anul acesta a amenajat și o parcare în dorința fluidizării circulației în stațiune, pentru a nu se mai crea situațiile de blocaj în caz de urgență sau de intervenție a echipajelor SMURD sau Salvamont.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top