Skip to main content
Recent, mai bine spus in urma cu o saptamana la invitatia Asociatiei Force Tourism, editorul revistei Force Tourism, cu ocazia unui Info Tur, desfasurat in judetul Cluj, printre obiectivele turistice de referinta ale judetului, vizitate de grupul de ziaristi s-a aflat bineinteles si Salina Turda.
De mai bine de ani 2 de cand investitia cu fonduri europene a fost finalizata, iar salina a fost redeschisa circuitului turistic, exista premisele unui real succes. Asa cum spuneam la momentul receptiei investitiei, Salina Turda avea toate sansele sa devina un obiectiv turistic de excelenta, acest aspect a fost confirmat, iar mina cunoaste un aflux de turisti foarte mare, devenind cunoscuta si peste hotare in cele mai indepartate arii geografice.
Urmare a derulării investitiei obiectivul turistic Salina Turda a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Transilvaniei si nu numai.
Lucrările de modernizare la Salina Turda au adus o noua stare de lucruri, astfel:
– In Mina Rudolf s-a construit unui lift panoramic inalt de 42 de mteri, spatii de agrement cum ar fi o pista de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport multifunctional, unde se pot practica sporturi ca handbal, fotbal, baschet, tenis si badminton,  mese de tenis, mese de biliard,  un amfiteatru cu 180 de locuri pe scaune incalzite cu perna electrica, un carusel  in forma de roata, inalt de 20 metri prevazut cu 6 gondole a cate 8 locuri fiecare. Nici cei mici nu au fost uitati, fiind amenajat un loc de joacă pentru copii prevazut cu diferite inslatatii si tobogane.
-Mina Terezia a fost deschisă publicului, accesul pe vechea vatra a minei fiind posibil prin circulaţie pe compartimentul cu scări sau cu un ascensor. A fost amenajat lacul subteran si un debracader care ofera turiştilor posibiltatea unei plimbari romantice cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare.
Mina Ghizela (sala staţionar) a fost reamenajată şi transformată in sala de tratament pentru a deservi exclusiv activitatea de tratament balnear, asistenta de specialitate fiind asigurată de un cabinet medical.
Condiţiile de microclimat ale minei de sare Turda permit abordarea terapeutică şi profilactică a mai multor tipuri de imbolnăviri. Un loc aparte îl ocupă profilaxia şi tratamentul afecţiunilor respiratorii şi din sfera ORL.
Afecţiunile respiratorii de natura alergică sau infectoalergică cu evoluţie cronică (astm bronşic, bronşita cronică, BPCO) se pot ameliora prin cure de expunere gradată şi crescândă combinată cu sedinţe de reeducare respiratorie (gimnastică respiratorie).
Expunerea la microclimatul salinei are efecte benefice asupra căilor respiratorii la persoane cu factori de risc profesional sau de mediu (noxe, gaze, tutun etc), permiţând astfel reducerea morbidităţii.
Copiii, tinerii şi adolescenţii beneficiază de îmbunătăţirea funcţiei respiratorii favorizând creşterea şi dezvoltarea cu o mai bună utilizare a oxigenului.
Efortul fizic se desfaşoara de asemenea in condiţii optime, putându-se practica sporturi individuale sau colective.
Suntem convinsi ca aceasta reusita va stimula si alte autoritati locale, care detin aceste minuni ale naturii ca e momentul sa se implice mai serios in punerea in valorificare acestora, prin modernizarea salinelor, amenajarea bazelor de tratament, crearea de spatii de agrement in vederea atractivitatii turistilor si totodata a sustine actul balnear.
Salina Turda, are doua  intrari, ambele fiind modernizate in cadrul aceluiasi proiect. Intrarea Principala se afla pe Str. Aleea Durgaului Nr.7, accesul pina la salina se face din centru orasului pe DJ 161B Turda – Ploscos,  pentru cei care nu dispun de mijloace auto proprii, transportul este asigurat de cursa locala – linia 17 (Traseu Micro III-Durgau-Salina) .
Intrare secundara, cunoscuta sub denumirea de Intrarea Veche se afla pe Str. Salinelor Nr. 54B (Cartierul Turda Noua), este recomandata indeosebi personaleor in varsta sau celor care urmeaza tratament.
Program de intrare:
Luni-Duminică 09.00–15.00  
Tarife
Adulţi 15 lei/pers
Copii, elevi, studenţi 8 lei/pers.
Pentru persoanele care urmeaza cure de tratament exista posibilitatea achizitionarii unui abonament, programul la baza de tratament fiind valabil doar 4 ore pe zi, in intervalul orar 09:00-13:00.
Tarife agrement
• Roata Mare/tură/8 minute: 5 lei / pers.
• Minigolf/30 min.: 10 lei / pers.
• Bowling/20 min.: 10 lei / pers.
• Barcute pe lac subteran/20 min./barca: 10 lei (max.3pers.)
• Teren de sport/1 oră 100 lei
• Amfiteatru/1 oră: 200 lei
• Billiard 0.2 lei / min
• Tenis de masă/1 oră 10 lei.
26.10.2010, ora 19:10
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top