Skip to main content

România participă la Târgul International de Turism ”Tourism. Leisure. Hotels 2014”, Chișinău, Republica Moldova

Președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), domnul Răzvan Filipescu, participă în perioada 10 – 13.04.2014 la cea de-a 19-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de turism, agrement și industrie hotelieră “Tourism. Leisure. Hotels 2014”, Chișinău, Republica Moldova.

Având în vedere Decizia Parlamentului European cu privire la dreptul cetățenilor Republicii Moldova de a putea călători fără vize în 26 de țări europene, începând cu data de 28 aprilie 2014, Autoritatea Națională pentru Turism a planificat intensificarea si dezvoltarea activităților de susținere și promovare a României ca destinație turistică pentru cetățenii țării vecine.

România s-a aflat în 2013 pe locul al treilea în preferințele cetăţenilor moldoveni care au plecat în străinătate prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, conform datelor Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova. Referitor la aceste statistici există o bază concretă și raporturi deja stabilite care permit și promit menținerea, dar și îmbunătățirea actualei poziții ocupate de România.

În afara dezvoltării programelor bilaterale în domeniul turistic, suntem interesați să atragem atenția pentru turismul de litoral și alte destinații mai puțin tradiționale pentru turiștii moldoveni care ne vizitează țara, precum și de extinderea proiectelor pe turismul cultural și ecumenic.”, declară dl. Răzvan Filipescu, Președinte ANT.

Participanții români prezenți în stand-ul național provin din diverse zone ale țării (Sighișoara, Prahova, Covasna, Suceava, București), fiind reprezentați de către turoperatori, societăți hoteliere, asociații si federații ce desfășoară activități în domeniul turismului.

În cadrul vizitei la Chișinău, domnul Răzvan Filipescu se va întâlni cu Excelența Sa Ambasadorul României în Republica Moldova,domnul Marius Lazurca.

De asemenea președintele ANT va avea discuții cu reprezentanții Agenției Turismului a Republicii Moldova privind Acordul de Recunoaștere reciprocă a Certificatelor de Calificare (emise în Republica Moldova) și a Brevetelor de Turism (emise în România) și va participa împreună cu organizațiile profesionale din turism din Republica Moldova la o masă rotundă cu tema ”Corelarea documentelor de politici locale cu Strategia de dezvoltare a turismului – Turism 2020”.

Joi 10 aprilie a.c. ANT organizează în standul național o seară autentic românească, din care nu vor lipsi degustări de vin și produse tradiționale românești.

Târgul International de Turism ”Tourism. Leisure. Hotels 2014”organizat de Centrul International de Expoziții “Moldexpo” S.A., este cea mai importantă manifestare internațională specializată din Republica Moldova care prezintă toate segmentele industriei turistice, inclusiv ofertele participanților de peste hotare – agenții de turism, companii ori autorități implicate în activitatea de turism

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top