Skip to main content

Este o arie protejată de interes național  ce corespunde categoriei  a IV-   IUCN (rezervație naturală de tip mixt)situată pe teritoriul administrativ al comunei Socol în județul Caraș Severin .

 Rezervația naturală inclusă în Parcul Natural Porțile de Fier are o suprafață de 10 ha și reprezintă zona de confluență a râului Nera cu Dunărea (luciu de apă , bălți , mlaștini ),  cu floră și faună specifică zonelor umede.

 Flora rezervației naturale este constituită în cea mai mare parte din vegeta șie hidrofilă și higrofile cu specii arboricole de plop alb  ,răchită albă , răchită roșie, .Ierburile sunt reprezentate de peștișoară, trifoi cu patru foi, crin de baltă ,  stânjenel galben de baltă precum și stuf, papură sau rogozuri.

 Fauna este reprezentată de păsări ca – erete de stuf, egretă mică, cormoran mic, egreta mare,striga albă ,stârc pitic, buhai de baltă.

 Mamifere:mistreț, vulpe roscată, popândău .Amfibieni și reptile: broasca râioasă verde,buhai de baltă cu burta roșie, șarpele lui Esculap, șarpe de apă,

 Pești :țiparul electric, avat, țigănuș,petroc, fâsă mare.

 Căi de acces Drumul național (DN 57) în direcția Moldova Nouă – Pojejena .De aici se intră în drumul județean (DJ57A), urmând sensul de mers Pojejena- Bazias -Socol.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top