Skip to main content

Cine face rafting in Romania?

Pana la urma practicantii acestui sport sunt ghizii firmelor de turism de aventura si cei cativa clienti inraiti ai acestora, care se incumeta sa investeasca in echipament si in cel mai fericit caz si in cursuri de pregatire.

Pentru publicul larg, raftingul e inca un termen abstract

Multi compatrioti de ai nostrii au intalnit acest sport in afara granitelor, cu prilejul unor excursii organizate de agentii de turism, de ex. in Turcia, unde in program au avut ocazia sa coboare cu barci pe rauri cu ape involburate.

Multi dintre clientii pe care i-am intalnit se minunau ca exista asa ceva si la noi in tara. Din pacate in Romania lumea mai mult se uita la sport decat sa faca sport. Diferenta e evidenta. Si cand face sport, face din ce in ce mai mult doar pe calculator. 

Raftingul in Romania, inca o miscare underground

Si daca totusi da cineva peste rafting si vrea sa faca o tura, atunci optiunile lui sunt destul de putine. In cel mai fericit caz apeleaza la ghizi si incearca senzatia in conditii de siguranta sau incearca din greu sa gaseasca practicanti ai acestui sport.

Din moment ce la noi raftingul este inca o miscare ”underground”, fara cluburi, fara asociatii si fara o federatie, acestia sunt extrem de greu de gasit.

Intrebarea este: cum s-ar putea remedia aceasta situatie? Prin organizarea de manifestari de popularizare, prin mass media, prin strangerea practicantilor si a celor interesati sub egida unor cluburi?

Ne-ar placea sa va stim parerea. Astfel poate vom avea un mic recensamant al practicantilor romani ai acestui sport minunat si ne vom rafina si noi ideile pe care le avem in acest sens. Le multumim in avans tuturor celor care ne vor lasa un comment cu sugestiile lor.

Vrei la Rafting, hai cu noi http://www.mcoutdoor.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top