Skip to main content
Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat astăzi, 30 septembrie 2010, la Râşnov, cinci contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, care vor avea un impact pozitiv asupra turismului din zonă.
Prin proiectul „Turismul săcelean – potenţial de dezvoltare regională”, primăria municipiului Săcele va promova produsele turistice ale acestui oraş, va organiza evenimente culturale şi artistice, va crea un portal de informaţii, propunându-şi ca toate acestea să conducă la creşterea numărului de turişti cu 20%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.008.541,60 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT este de 795.309,20 lei.
Atracţiile turistice din zona Bran vor fi puse în valoare şi prin proiectul „Promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor din zona Bran”, care va asigura prezenţa la târguri de turism, derularea de activităţi de marketing, crearea unui potal de informaţii constituit într-un ghid al localităţii şi al turismului din zonă, editarea de materiale informative şi organizarea unor evenimente de promovare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.039.254,69 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT este de 813.598,83 lei.
Primăria Fundata va promova, cu ajutorul proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea turismului în comuna Fundata”, potenţialul turistic rural al comunei, beneficiind de o finanţare nerambursabilă alocată de MDRT de 707.322,76 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 914.261,60 lei.
Proiectul „Legendele Ţării Bârsei. Promovarea potenţialului turistic al Ţării Bârsei”, cu o valoare totală de 1.018.703,4 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT este de 796.284,3 lei, va promova produsul turistic „Ţara Bârsei” şi va facilita accesul publicului la informaţii turistice complexe.
Municipiul Braşov va promova, prin proiectul „Braşovul – Centrul turismului românesc”, produsele turistice specifice oraşului, evenimentul Sărbătoarea Junilor, precum şi rezervaţia de peisaj Masivul Postăvarul. Valoarea totală a proiectului se ridică la 990.122,06 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRT este de 752.814,29 lei.

Biroul de presă MDRT

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top