Skip to main content
Vă prezentăm mai jos răspunsul care l-am primit referitor la solicitarea noastră cu referire la participarea Primăriei Muncipiului Brașov, în calitate de partener la editarea ghidului Info Schi România, lucrare propusă să apară în perioada FOTE, care avea rolul să promoveze infrastructura sportivă și turistică a stațiunii Poiana Brașov, implicit a României.

Adresa noastră a fost înaintată sub nr. 3283/15 ianuarie 2013.

Răspuns comunicat de Primăria Mun. Brașov, prin e-mail la data de 19 martie 2013.


Stimate Domnule Dănăilă,

 

Vă mulţumim pentru oferta de a insera in ghidul "Info Schi Romania" informatii despre domeniul schiabil al Brasovului.

Fata de perioada de desfasurare a F.O.T.E. 2013 in Poiana Brasov si in celelalt locatii, oferta dumneavoastra a aparut prea tarziu pentru a se putea lua o hotarare.

 

Cu stima,

Daniela MOASA
Foreign Affairs, Tourism and Events Office
Municipality of Brasov
Brasov 500007, Bd. Eroilor no. 8
ROMANIA
tel/ fax: + 40 268 41 09 08
e-mail: protocol@brasovcity.ro

Răspuns la obiect, adresat către Foreign Affairs, Tourism and Events Office:
Solicitarea noastră este formulată la data de 15 ianuarie a.c., iar conform legislației aveați obligația să dați un răspuns în scris, în termen de 30 de zile.
Este o rușine răspunsul formulat la mai bine de 2 luni. Probabil, că cei din primărie au impresia că evenimentul la care fac referire, a avut loc în luna ianuarie.
Pentru corecta informare, probabil că ați uitat deja, FOTE a avut loc în perioada 17-22 februarie a.c., deci după termenul de 30 de zile de la data depunerii adresei noastre.
Precizăm că, lucrarea și fară aportul instituțiilor publice (cele care sunt abilitate să efectueze acțiunile și evenimentele de promovare) a apărut, iar până la desfășurarea evenimentului FOTE a fost timp suficient pentru a se lua o decizie, în acest sens.
Suntem dezgustați de  răspunsul pueril, formulat la o lună după închiderea evenimentului FOTE.  Sincer, mai bine vă abtineați, de altfel lucru care l-au făcut majoritatea instituțiilor către care am trimis adrese, nu s-au deranjat să formuleze nici-un fel de răspuns.
Ne pare rău că nu suntem regimentați politic să susținem pe cineva, dar din păcate așa înțeleg cei care ar trebui să se ocupe de promovarea Brasovului Turistic, în funcție de tabăra cui esti. Dar nici nu vrem să credeți că suntem atât de proști să ne scrieți niște bazaconii.

Iar cei care au reprezentat primăria în cadrul FOTE, știu bine ce alte piedici au făcut ca lucrarea noastră să nu fie cunoscută de către publicul larg, pe perioada FOTE. În ciuda acestor aspecte noi am reușit acest lucru, printre altele am promovat infrastructura turistică și sportivă a stațiunii Poiana Brașov, nicidecum activitatea prodigioasă a  cuiva.
Pe de altă parte nu ne miră răspunsul tardiv al dvs., în condițiile în care nici-o propunere de colaborare nu a primit un răspuns, iar acesta formulare este făcută în afara termenului și fără respectarea procedurii oficiale, invocând niște argumente puerile, care chiar  ne dezgustă total.
Iar ca o dovada că nimeni nu a citit continutul adresei, nu ați răspuns, nici la celelalte puncte forumulate, motiv pentru care redăm mai jos conținutul integral al adresei prin care solicitam mai multe aspecte.
În încheiere, vrem să precizăm că nici-o instituție nu a răspuns verbal sau înscris,  referitor la adresa noastră, aici enumerăm: Ministerul Turismului, COSR, ANST, etc.

Conținutul adresei formulate de către România Turistică, înregistrată sub nr. 3283/15 ianuarie 2013

Către,  Primăria Mun. Braşov
             În atenţia, Dl. Primar – George Scripcaru
             Editarea lucrării:  GHIDUL ”Info Schi România”

 
           RomâniaTuristică.ro  în parteneriat cu ADEPTurism România a inițiat, anul trecut – 2012, un progam de informare şi promovare a domeniului schiabil şi turismului montan de iarnă din România, constând în editarea unui Ghid de Schi.
    Lucrarea s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care apreciem că această lucrare necesită reeditarea la începutul sezonului de ski cu informații proaspete și complexe despre fiecare domeniu de ski din Carpații Românești. Pentru anul acesta ne-am propus editarea și tipărirea ghidului, în conditii speciale având în vederea desfășurarea Evenimentului FOTE 2013, care să apară în perioada vizată 10 -14  februarie 2013, denumit ”Info Schi România”, tirajul pe care mizăm fiind de minim 10 000 de exemplare.
Ghidul ”Info Schi România”, va fi editat sub formă de revistă A 5 full color-tipar offset, conținut minim 100 de pagini, unde se vor regăsi toate informațiile despre domeniile schiabile din România. Fiecărei stațiuni de schi sau destinație turistică montană de iarnă, i se vor  aloca minim 2 pagini de prezentare, în care se vor regăsi următoarele informații:
– Prezentarea domeniului schiabil, harta pârtiei sau domeniului schiabil; caracteristici tehnice privind domeniul schiabil, referințe despre instalațiile de transport pe cablu; dotări tehnice: tunuri de zăpadă, nocturnă, etc.; informații cu privire la program-tarife practicate; eventuale promoții sezon; concursuri-evenimente/sezon;  date de contact: tel, fax, adresa de e-mail și website.
Pe de altă parte,  vom asigura prezentarea stațiunii – ca destinație turistică de iarnă și a zonei turistice montane adiacente domeniului schiabil. La cerere vom pune la dispoziție spațiu publicitar necesar promovării operatorilor economici din turism interesați, care doresc să promoveze unitățile turistice de cazare/alimentație publică și de divertisment/agrement din zonă. În cuprinsul revistei se vor regăsi și articole de specialitate adresate practicanților de schi/sporturilor de iarnă sub titlul Lecția de schi.
     Pentru apariție 1 pagină policromie lucioasă full color în Ghidul Info Schi România – preț: 500 lei, la care se asigură gratuit distribuirea unui număr de 100 de exemplare.
     Pentru apariția în 2 pagini policromie lucioasă  full  color în Ghidul Info Schi România – preț: 1 000 lei, la care se asigură gratuit distribuirea unui număr de 200 de exemplare.
             Vă rugăm să considerați că  promovarea domeniul schiabil din Poiana Brașov va avea un impact semnificativ în raport cu costul apariției în această publicație. Principalul scop pe care–l urmărim prin editarea acestui ghid este de a atrage  și stimula publicul larg, către practicarea  turismului de iarnă și popularizarea din punct de vedere sportiv și turistic a destinațiilor turistice montane precum șI prezentarea la nivel european a infrastructurii tehnice șI sportive pe care o deține în prezent România.
Pe lângă această promovare pe suport scris, vom asigura promovare on-line gratuită întreg sezonul de schi.  În acest sens pe portalul www.romaniaturistica.ro am  dezvoltat o secțiune destinată iubitorilor sporturilor de iarnă, denumită Info Schi România, care cuprinde informații detaliate despre domeniile schiabile din România.
Aceasta rubrică este actualizată-zilnic, chiar de mai multe ori/zi, cu informații despre grosimea stratului de zăpadă, condițiile de schiat, starea pârtiilor, starea vremii, tarife, promoții, evenimente pe pârtie etc.
Mai multe informații de referință se pot obține la legătura directă:     http://www.romaniaturistica.ro/info-schi-partii-domenii.php
      Pentru a oferi informații corecte și actualizate în timp real pe platforma online, vă rugăm să desemnaţi o persoană care să  fie în contact permanent, pentru a ne furniza în timp util toate informațiile necesare actualizării statutului pârtiei/domeniului schiabil.
    Totodată va rugăm să ne comunicați societatea sau operatorul cu datele de contact, care va administra în acest sezon pârtia/domeniul schiabil.
În funcție de tirajul tipărit, revista se va distribui tuturor operatorilor de pârtii, companii aeriene, operatori de transport feroviari și rutieri, difuzori de presă, centre de informare turistică din toată țara, etc.
Notă: La cererea dvs. expresă, tirajul comandat  privind ghidul, va fi pus la dispoziție cu titlu gratuit, unităților turistice de cazare/alimentație,  agențiilor de turism, operatorilor din turism sau altor structuri promovare.
– Data finală pentru comandă ghid este:  – 31 ianuarie 2013.
Sperăm să apreciați eforturile noastre și vă rugăm să ne oferiți sprijinul, în sensul de a-ne transmite informațiile și imaginile necesare în timp util, pentru editarea lucrării și pentru execuția comenzii dumneavoastră.

Cu stimă,
Președinte,
Mihai Dănăilă
RomâniaTuristică.ro & ADEPTurism  România
TEL. 0268420905, 0722910422, 0741657495
e-mail: revista_romania_turistica@yahoo.com
e-mail: contact@romaniaturistica.ro
web-site: www.romaniaturistica.ro – 100 % Turism Românesc


19.03.2013, ora 13:30
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top