Skip to main content

Din 13 mai a.c. circulă Trenul-hotel „Carpatia-Express”


O modalitate originală de cazare pentru cei care îndrăgesc căile ferate sau cei care doresc să trăiască o experienţă deosebită. Garnitura este formată dintr-o locomotivă cu abur, un vagon-restaurant şi două vagoane de dormit produse în DDR pentru căile ferate ale fostei Cehoslovacii.


Pe lângă şarmul autentic al vagoanelor de dormit, „Carpatia-Express“ oferă 20 de compartimente, fiecare cu câte două paturi. Numai 50 de metri îi despart pe oaspeţi dimineaţa, de locul de plecare al Mocăniţei spre Valea Vaserului. Trenul-hotel staţionar se află într-o zonă îngrădită şi păzită. Vă stă la dispoziţie şi o parcare gratuită. Pachete de servicii la preţuri atractive vă vor face şederea în Vişeu de Sus de neuitat!


Trenul-hotel dispune de 20 de compartimente de dormit, dotate cu tot ce este necesar pentru confortul dumneavoastră. Un compartiment oferă două locuri de dormit. În cazuri excepţionale, pentru o familie cu un copil mic, se poate folosi şi al treilea pat. În fiecare compartiment este o chiuvetă, un dulapior cu oglindă, o garderobă şi loc sufficient pentru bagaje.


Pentru a păstra cât mai mult din forma iniţială a vagoanelor, grupurile sanitare (duşuri şi toalete) au fost montate în exterior, imediat lângă tren. La capătul fiecărui vagon există câte două toalete, care pot fi folosite, în special pe timpul nopţii.


În vagonul-restaurant se serveşte dimineaţa micul-dejun, iar seara, la apusul soarelui, vă oferim o cină de neuitat la lumina caldă a lumânărilor.


Restaurantul stă la dispoziţia tuturor! Dacă doriţi să vă relaxaţi la o cină după o zi plină de experienţe pe Valea Vaserului, sau să vă încărcaţi cu energie din bogatul bufet suedez de la micul-dejun, sunteţi întotdeauna în trenul-hotel „Carpatia-Express“ bine-veniţi.


Menţiune: Locurile în restaurant fiind limitate, este obligatorie o rezervare în prealabil! Pentru cină, cel târziu în dimineaţa respectivă, înainte de plecare, iar pentru micul-dejun, cel târziu la ora 18.00 cu o seară înainte.


Vagonul-restaurant din „Carpatia-Express“ este deschis şi pentru persoane care nu se cazează în tren. Totuşi, trebuie făcută o rezervare din timp!


Tarifele actualizate pentru cazare şi ofertele pachetelor de servicii le puteţi găsi la Preţuri şi Rezervări

Locomotiva


În fruntea trenului se află o locomotivă cu abur istorică, construită la uzinele Reşiţa., după un model german. Această “piesă” valoroasă, cu care ne putem în continuare mândri, a fost complet restaurată şi renovată la Vişeu de Sus. Ea nu reprezintă doar un monument impozant al trenului-hotel, ci este o bucată de istorie a căilor ferate.


24.04.2011, ora 12:30

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top