Skip to main content
Regio – nou apel de proiecte in domeniul turism, pentru regiunile Sud-Vest si Centru.

Peste 17 milioane de euro sunt pusi la dispozitia celor interesati sa acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului. Finantarea este asigurata prin Programului Operational Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de interventie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”.

Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat astazi, 12 septembrie a.c., lansarea unui nou apel de proiecte pentru DMI 5.2.

Astfel, incepand cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pot fi depuse noi cereri de finantare pe domeniul mentionat.

Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, la link http://www.inforegio.ro/node/19.

Apelul de proiecte beneficiaza de un buget orientativ in valoare de 17,84 de
milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocati pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocarii financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile alocate Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Regionala. La data de 3 septembrie a.c., programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzator unui numar de 3.158 de contracte de finantare semnate cu beneficiarii programului.

                                                                                           12.09.2012, ora 17:42

IMPORTANT – Obtinem avize turism pentru proiecte europene

Biroul de consultanta Master Business obtine Avizul specific privind amplasamentul si functionarea obiectivului eliberat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru constructia,  modernizarea, sau extinderea structurilor de primire turistice clasificate.
Avizul emis de MDRT, este unul din documentele obligatorii care trebuie depus, odata cu cererea de finantare privind aprobarea proiectului de accesare de fonduri europene pentru programele specfice activitatilor turistice.
Onorariul perceput pentru serviciul prestat este de 200 Ron, iar termenul legal de obtinere este de maxim 30 de zile.

**Serviciul este adresat tuturor operatorilor economici din tara.

Pentru cei din tara, documentele pentru evaluare pot fi trimise prin posta sau curier rapid, la adresa Biroului de consultanta Master Business, Mun. Brașov, B-dul Grivitei nr. 57

Tel. 0722 910422, 0268 420905, 0741 657495.

http://www.juristnet.ro
http://www.romaniaturistica.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top