Skip to main content

Stâna de Vale: Noua destinație de vacanță și schi

Stâna de Vale se reinvetează

Noua destinație de schi Stâna de Vale sau mai bine zis vechea stațiune montană și de sporturi de iarnă reintră în circuitul turistic și montan. 

După mai mulți ani, în care stațiunea bihoreană, Stâna de Vale intrase într-un con de umbră, nemeritat.  Iată că una din stațiunile montane de tradiție de  la noi, își face din nou simțită prezența și pare-se că dorește să recupereze handicapul față de tradiționale stațiuni de iarnă. Stâna de Vale este una din stațiunile montane de la noi din țară în care cantitatea precipitațiilor este una importantă, aici se înregistrează cele mai dese și cantitative ninsori.

Vine puternic pe turnată!

În urma unor investiții majore, pârtia de schi din Stâna de Vale a fost repusă pe harta domeniilor schiabile și a pârtiilor de schi de la noi din țară.

Vechea pârtie Măgarul a fost reamenajată și utilată corespunzător în vederea asigurării condițiilor de calitate și siguranță a schiorilor. Pe lângă pârtia veche s-au  mai amenajat două pârtii noi, o pârtie de schi destinată începătorilor, de dificulate ușoară și o pârtie școală destinată celor care vin pentru prima oară la schi. Urmare a acestor lucrări pârtiile au fost rebotezate sugestiv, potrivit exemplarelor specifice faunei montane: Renul, Cerbul și Căprioara.

Viitoarea stațiune de schi !

Pârtia Cerbul este de dificultate medie.  Traseul pârtiei pleacă de la cota 1167 metri și are coborâre la cota finală 1093 m, are o lungime de 585 m, o diferență de nivel 78 m, lățime peste 40 metri și este deservită de un teleschi cu o capacitate de transport de 500 persoane pe oră.

Pârtia Căprioara este de dificultate ușoară. Traseul pârtiei pornește de la altitudinea de 1110 m și sosește la cota 1093 metri, are o lungime de 170 metri, o diferență de nivel de doar 17 metri, o pantă de 10 grade, iar lățimea minimă de 30 metri, fiind deservită de un baby-lift cu o capacitate de transport de 500 de persoane pe oră.

Pârtia Renul este de difcultate ușoară – destinată cursurilor școlii de schi. Traseul pârtiei pornește de la Cota 1103 m și sosirea are loc la cota 1090 m, are o lungime de 110 metri, cu o diferență de nivel de 13 metri, înclinarea pantei de aproximativ 12 grade, iar lățimea minimă a  pârtiei este de 30 metri, fiind deservită de banda rulantă care are o capacitate de transport 1 000 de persoane pe oră.

Pe lângă cele trei pârtii de schi, cei mici și nu numai au la dispoziție o porțiune specială amenajată pentru săniuș dar și o primă pistă de tubing care va face parte din viitorul snowpark.

Pârtia este deschisă zilnic în întervalul 09:00-16:00 iar tarfele de acces pentru acest sezon sunt următoarele:

Teleschi – 1 urcare adulți: 5 lei

1 urcare elevi/studenți: 4 lei

1 urcare baby schi: 4 lei

1 turcare tubing colac: 5 lei

Închiriere sănii/discuri: 15 lei/zi

Echipament schi: clăpari, bețe, schiuri: 40 lei/zi

În acest moment la Stâna de Vale sunt peste 60 cm de zăpadă proaspăt depusă, temperatura este de -10 grade celsius, iar condițiile de schi, săniuș și snowtubing sunt excelente.

Administratorul pârtiei a declarat că proiectul investițional va continua și în cel mai scurt timp toate pârtiile vor fi amenajate conform standardelor internaționale, urmând a se monta o instalație de iluminat nocturn care va deservi toate pârtiile de schi. Se va achiziționa sistemul de acces electronic și emitere cartele magnetice, se va extinde domeniul schiabil, de asemenea se va amenaja un lac de acumulare care va asigura necesarul de apă pentru producerea zăpezii artificiale în vederea asigurării unui strat de zăpadă calitatitv și consistent care să permită prelungirea sezonului de schi.

Învestiția până în prezent se ridică la peste 300 000 de euro, dar planul investițional este unul ambitioș și pe termen îndelungat.

Mai jos puteți viziona live starea pârtiilor de schi, distracția de la săniuș și  acțiunea zurli de la snow-tubing.

Webcam Live Pârtia de schi Cerbul

Webcam Live Pârtia de schi Cerbul 2

Webcam Live Baby Schi Căprioara

Webcam Live Pârtia de Tubing

 

Detalii privind prezentarea pârtiilor de schi, orar, tarife,  promoții:

Pârtia de schi Căprioara

Pârtia de schi Cerbul 

Pârtia de schi Renul

România Turistică este cel mai complet și complex portal de turism din România, iar proiectul Info Schi România este cel mai inovativ și competitiv din mediul on-line.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top