Skip to main content

Cel mai mare muzeu al judeţului, Muzeul Judeţeaan, a fost înfiinţat la 1 octombrie 1950, dar şi-a deschis porţile pentru vizitatori abia la 1 februarie 1953. Adăpostit într-o clădire veche, din apropierea centrului oraşului Bistriţa, Muzeul Judeţean este organizat pe patru secţii: istorie şi arheologie, ştiinţe naturale, etnografie şi artă. O parte a secţiei de istorie şi arheologie este găzduită de Casa Argintarului, monument de arhitectură din perioada medievală.

În curtea muzeului se află din anul 1988 biserica de lemn “ Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” , construită la Căşeiu, în a doua jumătate a sec. al XVIII-lea) şi o frumoasă casă ţărănească adusă din localitatea Şanţ.

Pe lîngă muzeu se desfăşoară o bogată activitate arheologică, în fiecare an inaugurându-se  două sau trei şantiere în localităţi din împrejurimile Bistriţei De asemenea, în fiecare an în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa- Năsăud se organizează un număr foarte mare de activităţi din domeniul târgurilor, expoziţiilor etc.

Cristina Rusu, 30.11.2011, ora 13:40

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top