Skip to main content

Moș Nicolae aprinde luminile în Brașov ”Oraș din Poveste”

Duminică, 6 decembrie, ora 17.00 este momentul în care Braşovul va redeveni “Oraş din poveste”, odată cu aprinderea luminiţelor din bradul de Crăciun, amplasat în Piaţa Sfatului. Pe scenă va urca mai întâi corul de copii "Concertino", apoi primarul George Scripcaru, ajutat de unul dintre copii, va apăsa butonul care va aprinde luminiţele aşteptate de toată lumea.

Odată cu aprinderea bradului se aprind toate luminile festive din oraş. Totodată, are loc inaugurarea Târgului de Crăciun, care este organizat chiar lângă brad şi unde se găsesc decoraţiuni, mâncăruri tradiţionale, vin fiert, ceai cald, castane, patiserii şi alte mărfuri specifice sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea Bradului de Craciun din Piaţa Sfatului şi inaugurarea Târgului de Crăciun este un eveniment spectaculos care are loc de Sf. Nicolae, respectiv în seara de 6 decembrie a fiecărui an, în Piaţa Sfatului.

După aprinderea luminițelor de Crăciun, va avea loc un Concert susținut de Alex Velea și bandul său.

Faţă de alţi ani însă, va lipsi show-ul de artificii, care a fost înlocuit însă de un spectacol de lasere, înainte de momentul aprinderii bradului. Show-ul este organizat de Agenţia Metropolitană Braşov, cu scopul de a marca candidatura oraşului nostru la titlul de Capitală Culturală 2021. Echipa de proiect se va afla pe 8 decembrie în faţa juriului internaţional pentru a susţine dosarul de candidatură a Braşovului, urmând ca după 10 decembrie să fie făcută publică lista oraşelor care intră în finala competiţiei.

Tot pe 6 decembrie, la bradul din Piaţa Sfatului va veni şi Moş Nicolae, pentru a împărţi cadouri copiilor cuminţi, lângă căsuţa cu reprezentarea Naşterii Domnului.

Atât braşovenii cât şi turiştii se vor putea bucura de Târgul de Crăciun, ce va fi inaugurat în aceeaşi seară, tot în Piaţa Sfatului, unde se vor găsi produse tradiţionale transilvănene, cadouri şi suveniruri, vin fiert şi preparate culinare.

În plus, pentru copii, în Piaţa Sfatului se va afla, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, un carusel luminos şi un trenuleţ electric.

Seria evenimentelor "Braşov – oraş din poveste" va continua pe data de 19 decembrie, când va avea loc un concert de colinde cu ansambluri folclorice din toate regiunile geografice ale României, iar pe 31 decembrie,. braşovenii sunt invitaţi, de la ora 23:00, să marcheze împreună trecerea în noul an.

Sute de mii de beculeţe

Bradul, care are o înălţime de 28 de metri, va fi decorat cu 50 de şiruri luminoase cu leduri şi flash-uri, asemănătoare celor care vor forma plafonul de lumini de pe strada Republicii. Decoraţiunile vor fi completate de 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală (fiecare cu o lungime de 25 de metri), şi de spirale luminoase cu 250 de şiruri cu ţurţuri de 0,5 metri luminoşi flash-uri, la care se vor adăuga alte 100 de şiruri cu ţurţuri de 1,5 metri. Vârful va avea lumini dinamice. Pentru aspectul de zi, atunci când luminiţele sunt stinse, bradul va fi împodobit cu beteală aurie şi roşie, globuri şi steluţe.

Tot în Piaţa Sfatului, însă pe stâlpi, se vor aprinde şi 27 de ornamente speciale. Ferestrele Casei Sfatului vor fi încadrate cu şiruri de leduri, iar interiorul acestora va fi decorat cu sfere 2D. De asemenea, la fiecare streaşină vor fi ţurţuri luminoşi de 0,5 metri, iar la balcon, alte ornamente în formă de ţurţuri, dar cu o lungime de 1,5 metri.

Plafonul luminos cu care ne-am obişnuit deja pe strada Republicii va fi extins şi la strada Michael Weiss (pe tronsonul dintre Republicii şi prima intrare spre Piaţa Enescu) şi la intrările în Piaţa Enescu În total, vor fi montate 1.600 de şiruri luminoase, fiecare dintre acestea având 20 de metri. Pe fiecare şir sunt montate câte 180 de leduri, dar şi 20 de flash-uri, respectiv un total de 320.000 de corpuri luminoase.

Ornamente luminoase au fost montate deja şi pe cei 25 de stâlpi de iluminat de pe străzile Mureşenilor şi George Bariţiu, precum şi pe cei 40 de stâlpi de pe Bulevardul Eroilor şi din Livada Poştei. Nu în ultimul rând, şi clădirea Primăriei va fi gătită de sărbătoare cu contururi luminoase.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top