Skip to main content
  În vederea creşterii atractivităţii litoralului românesc şi a Deltei Dunării, ca destinaţii turistice, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a iniţiat o serie de investiţii ale căror rezultate vor putea fi vizibile în perioada imediat următoare.
   În acest context, Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, prezentă astăzi, 17 septembrie 2010, la deschiderea oficială a Târgului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunării, a vorbit despre o parte dintre proiectele ministerului, referitoare la: amenajarea turistică a lacului Techirghiol; demararea lucrărilor la portul turistic din Mangalia, la centrele de agrement din Jupiter şi Costineşti, precum şi la portul de ambarcaţiuni uşoare din Mamaia, care va face legătura între litoralul Mării Negre şi Delta Dunării.
De asemenea, ministrul Udrea a declarat că nu a abandonat ideea construirii unei noi staţiuni, în zona Săcele – Corbu, lucru care poate fi posibil după adoptarea Legii parteneriatului public privat.
Referitor la Delta Dunării, Elena Udrea a afirmat că se lucrează la construirea portului de agrement de la Sfântu Gheorghe şi au fost finalizate lucrările de amenajare a plajei de la Sulina. În Sulina se derulează, de asemenea, un amplu proces de investiţii, pentru pregătirea lansării concomitente, în anul 2011, la Budapesta şi Sulina, a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.
Totodată, ministrul dezvoltării regionale şi turismului a vorbit despre lansarea brandului turistic naţional, ca un succes al întregii industrii de turism, inclusiv al asociaţiilor şi patronatelor de pe litoral, care pot valorifica resursele balneare de pe litoral şi cele culturale existente în Dobrogea.
Referitor la prezenţa turiştilor, în acest sezon, pe litoral, Elena Udrea a precizat că, în conformitate cu rapoartele Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa, numărul acestora a crescut cu aproximativ 5% faţă de sezonul trecut, în contextul în care, potrivit ultimelor date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, s-a înregistrat şi o creştere a numărului de turişti străini care au vizitat România în luna iulie 2010, cu circa 7-8% faţă de iulie anul trecut.
  Nu în ultimul rând, ministrul Udrea a afirmat că, în cursul săptămânii viitoare, va semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei, în vederea combaterii evaziunii fiscale în turism, iar timp de şase luni vor fi efectuate controale la unităţile de primire turistică, de către echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi ai Gărzii Financiare.
*
* *
  În cadrul Târgului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunării, ministrului Elena Udrea i-a fost înmânat, din partea Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Trofeul pentru promovarea litoralului românesc în anul 2010.

  Comunicat M.D.R.T. -18.09.2010

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top