Skip to main content

LEFTOVERS", prima conferință pe tema risipei alimentare

România risipeşte anual peste 2,2 anual milioane tone de mâncare  conform, estimărilor Eurostat 

De cea mai mare risipă sunt responsabile gospodăriile populaţiei (circa 49%), acestea fiind urmate de sectorul industriei alimentare (37%), de retail (7%), sectorul alimentaţiei publice (5%) respectiv de sectorul agricol (2%), conform datelor M.A.D.R.

România se clasează pe locul 9 la nivel european, cu 2,55% din risipa totală UE, după Marea Britanie, Olanda, Germania, Franța, Polonia și Belgia .

Până în 2020, România trebuie să reducă la jumătatea cantitatea de deșeuri alimentare.

Asociația pentru Responsabilitate Socială "PLAN B" organizează, în parteneriat cu Federatia Industriei Hoteliere din Romania si Accor Hotels Romania, "LEFTOVERS", prima conferință pe tema risipei alimentare după adoptarea de către Parlament a legii privind combaterea acestui fenomen. Evenimentul va avea loc marti, 22 noiembrie 2016, la Hotel Novotel (Calea Victoriei 37B, București) între orele 9:30-13:00.

"LEFTOVERS" aduce în prim plan problema risipei alimentare, care a înregistrat o creștere alarmantă în România în ultimii 20 de ani: 6 mii de tone de alimente aruncate zilnic, 2,5 milioane de tone risipite anual, locul 9 ocupat la nivel european. De o săptămână, România a devenit a treia țară din Uniunea Europeană cu o legislație specifică de diminuare a acestui fenomen. Aruncarea alimentelor a devenit interzisă, comercianții fiind nevoiți să urmărească o ierarhie a măsurilor de prevenire a risipei.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top