Skip to main content

La Sinaia, sezonul de schi 2015-2016 vine cu noutăți!

 

Domeniul Schiabil Sinaia vine cu noutăți pentru sezonul de iarnă 2015-2016, toate pârtiile de schi din Valea Soarelui (Platoul Bucegi dar și Pârtia Nouă (Cota 1400 – Telegondola Sinaia) vor dispune de instalații performante pentru producerea zăpezii artificiale. Cei 22 km de suprafață schiabilă, vor fi  deserviți de 12 tunuri de zăpadă fixă și 13 tunuri de zăpadă mobile, care vor acoperi toate pârtiile de altitudine. 

De asemenea, începând cu 2016 va funcționa cea ma nouă și modernă instalație de transport pe cablu din țară, Gondola Carp. 

Gondola Carp va face legătura între Cota 1400 și Vârful Furnica. Gondola Carp va putea transporta 1 500 persoane pe oră. Investiția se ridică la 7,6 milioane euro, iar creditul este o premieră pentru România, fiind vorba de un credit bancar oferit de o instituție bancară, nicidecum de vre-un program pe fonduri europene. Creditul acordat de Banc Post trebuie restituit în 10 ani de către firma Transport Urban Sinaia, la care acționar majoritar este Consiliul Local Sinaia. 

Transport Urban Sinaia, administreaza instalațiile: Telegondola Sinaia care face legătura între Sinaia și Cota 1400, Teleschi Gondolă, Telescaunul Soarelui și în curând Gondola Carp, iar Teleferic S.A., administează instalațiile: Telecabina Sinaia – Cota 1400, Telecabina Cota 1400 – Cota 2000, Telescaunul Cota 1400 – Valea Dorului Variantă și Telescaunul din Valea Dorului.

Telescaunul din Valea Soarelui, inaugurat în 2011, este instalația de transport pe cablu situată la cea mai mare altitudine din România.

Din păcate nici în acest sezon, nu va exista mult doritul skipass comun al celor 2 operatori, care administează transportul pe cablu și implicit pârtiile de schi din stațiune.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top